DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Alro SA şi-a planificat investiţii de 61 milioane dolari în acest an. Producătorul de aluminiu estimează un profit de 42

www.capital.ro
ALRO

Acţionarii Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), au aprobat un plan de investiţii de 61 milioane dolari pentru acest an, scrie news.ro.

Combinatul de aluminiu preconizează pentru acest an un profit net de 42,8 milioane dolari, la venituri din vânzări de 662,95 milioane dolari.

Comparativ, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2017, Alro îşi planificase pentru 2017 un profit net de 38 milioane dolari şi o cifră de afaceri în sumă de 572 milioane dolari.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei pentru anul 2018 a fost aprobat de acţionari în şedinţa de vineri.

Alro a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 223,4 milioane lei, de trei ori şi jumătate mai mare faţă de perioada similară de anul anterior, de 63,79 milioane lei.

De asemenea, veniturile din vânzări au urcat în perioada ianuarie-septembrie 2017 cu 18%, la 1,86 miliarde lei, de la 1,57 miliarde lei, la sfârşitul lunii septembrie 2016.

Datoriile curente ale societăţii au crescut la un nivel de 991,05 milioane lei la 30 septembrie 2017, faţă de 980,66 milioane lei la 31 decembrie 2016, în principal datorită creşterii provizioanelor pe termen scurt şi a datoriilor comerciale şi altor datorii, evoluţie normală având în vedere şi creşterea costurilor cu bunurile vândute.

Alro este o subsidiară a Vimetco NV, companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală.

Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă) cu o capacitate de producţie instalată de 265.000 tone pe an.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Germania, Ungaria, Polonia, Grecia şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.