Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alro Slatina se confruntă cu o criză de personal calificat

www.capital.ro
ALRO

Angajarea personalului calificat în industria metalurgică, mai ales a muncitorilor calificaţi, este din ce în ce mai greu de asigurat, susţin reprezentanţii producătorului de aluminiu Alro Slatina, care au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că printr-o investiţie în cercetare-dezvoltare, cofinanţată din fonduri europene, au fost create 30 de noi locuri de muncă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Jens Stoltenberg, AVERTISMENT pentru România, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: 'Lumea e din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă'

Directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra, a precizat că investiţiile în departamentul cercetare dezvoltare se ridică la 115 milioane lei, printr-un proiect ce beneficiază de cofinanţare din fonduri europene de 35,9 milioane lei. Investiţiile vizează îmbunătăţirea infrastructurii de cercetare pe segmentul de tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicaţii industriale de înaltă calificare. Potrivit lui Gheorghe Dobra, noua investiţie foloseşte o tehnologie "vârf de lance" în domeniu.

"Au fost create 30 de noi locuri de muncă, deja ocupate la această dată, dintre ele cinci fiind de ingineri specialişti şi 25 de muncitori de muncitori tehnicieni care vor opera pe echipamentele şi utilajele nou achiziţionate. Ne dorim ca aceşti angajaţi să fie doar nucleul acestui departament de Cercetare Dezvoltare pentru că nu ne vom opri aici", a spus directorul de resurse umane al Alro.

Dobra a menţionat că una dintre măsurile pentru a acoperi necesarul de de forţă de muncă calificată a fost implicarea în formarea tinerilor, prin şcolile profesionale şi învăţământul dual. Gheorghe Dobra a afirmat că în următorii cinci ani s-ar putea pensiona circa 700 dintre angajaţii unităţi, reprezentând aproximativ 30% din personal, iar acest fapt constituie un motiv de preocupare.

"În următorii cinci ani, circa 700 de angajaţi, din care 460 de muncitori, ar putea ieşi la pensie, maiştri vreo 50, TESA şi management peste 100. Avem meserii gen electricieni - vreo 40, lăcătuşi vreo 20, foarte mulţi avem (n.red. ce se vor putea pensiona în viitorii 5 ani). Ne îngrijorează foarte mult acest lucru, noi am început învăţământul dual, s-a dezvoltat colaborarea pentru şcoala profesională, am fost promotori. Dar gândiţi-vă că ai un elev de 18 ani de la învăţământul dual sau şcoala profesională, trebuie destul de mult timp ca să poţi să-l înveţi, apoi complexitatea utilajelor, a echipamentelor, este din ce în ce mai mare", a punctat Dobra.

El a arătat că Alro are colaborări cu mai multe universităţi din ţară pentru diferite proiecte. Câştigul salarial mediu brut la Alro Slatina este de 6.600 de lei, potrivit reprezentanţilor companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.