Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg, AVERTISMENT pentru România, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: 'Lumea e din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă'

dancila-Stoltenberg-nato

Premierul Viorica Dăncilă a avut, la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cei doi oficiali vor discuta despre subiectele aflate pe agenda NATO și despre contribuția României la implementarea politicilor și deciziilor aliate.

Jens Stoltenberg a avetizat România că situația mondială este ”din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă”. Secretarul general al NATO a apreciat efortul guvernului de a aloca 2% din PIB pentru armată.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupă fratele Irinei Tănase – Un apropiat al lui Liviu Dragnea, în spatele propunerii

”Aceasta este anul în care sărbătorim 15 ani de cât România s-a aliat NATO. Ați contribuit la întărirea securității NATO și a României. Forțele armate române sunt parte a misiunilor de antrenament ale NATO din Afganistan în sprijinul stabilizării țării. România contribuie la asigurarea stabilității în Balcanii de Vest, cu trupele voastre în misiunile K4. România joacă un rol crucial în asigurarea securității în zona Mării Negre. România are un site de apărare antibalistică la Deveselu, care ajută la apărarea Europei de amenințărilor din afara zonei euroatlantice. Mulțumim României pentru toate aceste contribuții care ne fac să fim mai siguri. La începutul lunii ianuarie România și-a asumat Președinția Consiliului UE pentru prima oară. NATO și EU lucrează îndeaproape în zone care includ mobilitate militară, amenințări cibernetice și hibride și securitate maritimă.

Citește și: Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, eliberează atomica! Cine s-ar afla în spatele exploziei monedei euro

Salut planurile voastre de consolidare a cooperării UE și NATO în perioada Președinției române (a Consiliului UE - n.r.). Ne confruntăm cu o lume din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă, de aceea este important ca toți aliații să investească în apărare. Prin urmare, salut planurile României de a cheltui 2% din PIB anul acesta. pentru armată și că intenționați să modernizați forțele armate în următorul deceniu. Încurajez România să continue pe acest drum. Doamna premier mulțumim pentru conducerea dvs. și angajamentului puternic oferit Alianței.”, a spus Jens Stoltenberg la conferința de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă.

Citește și: Simona Halep a făcut marea dezvăluire! De ce a fost eliminată de la Australian Open – Ghinionul pe care l-a avut .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.