Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Altă cameră, același stil: iată de ce mobila de dormitor trebuie `asortată` cu cea din living!

stiripesurse.ro
mobila dormitor

Există un concept propus de artiștii în design interior care se referă la unitatea stilului abordat într-o locuință. În acest sens, este recomandat ca încăperile să urmeze aceeași linie estetică, pentru a alcătui un întreg armonios și plăcut vizual. Trecerea dintr-o parte în alta a casei se va face astfel fără a întâmpina discrepanțe în cromatica aleasă sau modul de amenajare. Tendințele acestui an încurajează asortarea setului de mobilă de dormitor cu cel din living pentru a spune împreună o poveste încântătoare. Iată de ce ar trebui să încerci acest pont oferit de experți!

Două spații primitoare și confortabile

La fel ca și livingul, dormitorul trebuie să fie deosebit de prietenos și să predispună spre relaxare. Piesele de mobilier trebuie să asigure confortul necesar după o zi încărcată și să răspundă tuturor cerințelor de organizare a lucrurilor personale. Un dressing dotat cu rafturi, sertare și bară pentru umerașe, precum și comoda sau noptierele își aduc un aport fantastic în menținerea unui spațiu curat, ordonat și aerisit.

Patul și salteaua acestuia sunt cheia unui somn odihnitor și regenerator. Așa cum fotoliile și canapeaua din living trebuie să ofere un confort optim, pentru a petrece un timp de calitate alături de cei dragi, la fel și setul mobila dormitor trebuie să îndeplinească aceste condiții.

Este foarte important ca aceste spații să nu fie supraaglomerate cu obiecte inutile. Încearcă să menții în casă un mediu echilibrat, bazat cât se poate pe stilul minimalist, în care să te poți mișca liber, fără a te simți presat de mobila din jur. Amenajează aceste două camere astfel încât fiecare să fie complet funcțională și estetică.

content-image

Energie pozitivă și plus de relaxare

Între culorile, formele și dimensiunile pieselor de mobilier, fie că este vorba de mobilă de dormitor, fie de mobilă pentru living, trebuie să existe mereu muzicalitate. Dacă dispui de spații reduse, nu folosi culori închise sau articole de decor voluminoase, în tonuri sobre. Apelează îndeosebi la culorile deschise sau pastelate pentru a crea efecul de spațialitate și folosește-te chiar de trucurile oglinzilor îndreptate spre ferestre pentru a atrage mai multă lumină naturală în încăpere.

Creează o potrivire optimă între dormitor și living, prin alegerea unor culori complementare în ceea ce privește draperiile, pereții, covoarele, parchetul sau elementele ornamentale. Ideea amenajării este să obții un colțișor de Rai în care să te simți cu adevărat ca acasă.

Un set mobilă de dormitor sonoma, alb, crem sau bej este excelent pentru spațiile mici, în timp ce un set în care predomină notele mai închise, precum wenge, nuc, maro, gri sau negru arată superb într-un spațiu mai larg.

Un cadru armonios

Indiferent de încăpere, sursele de lumină naturală nu trebuie obstrucționate sub nicio formă. Asigură un culoar cu o bună vizibilitate între living și camera de somn, evitând realizarea unor zone întunecoase și reci. Amintește-ți că totul trebuie să arate din aceeași poveste, în deplină armonie. Acest lucru nu este deloc dificil, dacă ții cont de echilibrul dintre culori, lumini, forme și dimensiuni.

Două încăperi cu roluri diferite, dar care se completează reciproc, pot aduce un plus de bunăstare în viața personală. Magia dintre aceste spații se va reflecta și în activitățile tale, în starea de sănătate, inspirație, optimism și motivație. Seturile de mobilă dormitor și living alese în concordanță vor îmbunătăți garantat vibe-ul casei și, implicit, calitatea timpului petrecut în sânul familiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.