Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Altă grozăvie pusă la punct: La Moscova e organizată o expoziție intitulată 'NATO - cronica cruzimii'

În plin război cu Ucraina, o expoziţie organizată la Muzeul de stat de istorie rusă contemporană din Moscova prezintă ''cruzimea NATO'', informează France Presse sâmbătă.

"NATO - cronica cruzimii" este numele acestei expoziţii, care se desfăşoară până la 22 mai, scrie agerpres.ro.

Moscova vede Alianţa Atlantică, vechiul său inamic din Războiul Rece, ca pe o ameninţare existenţială şi şi-a justificat ofensiva din Ucraina, printre altele, prin ambiţiile Kievului de a adera la blocul militar trans-atlantic şi prin sprijinul politic şi militar occidental pentru vecinul rus.

Chiar înainte de parada militară anuală din 9 mai, expoziţia este foarte frecventată. Spre deosebire de celelalte expoziţii de la acest muzeu, situat pe bulevardul Tverskaia din inima Moscovei, aceasta este gratuită.

Mesajul principal: NATO este un agresor. Pereţii sunt plini de fotografii de la demonstraţii europene anti-NATO şi multe fotografii cu copii, răniţi sau zâmbitori, printre dărâmăturile din zone de conflict.

''Vorbim aici, printre altele, despre faptul că, în conflictul actual, NATO joacă un rol foarte important şi activ", a declarat pentru AFP, Fiodor Kokin, de 28 de ani, responsabilul ştiinţific al muzeului. ”Ei furnizează arme, echipamente şi muniţii Ucrainei'', a mai spus el.

Expoziţia, care a fost pregătită "în mai puţin de câteva săptămâni", a primit până în prezent 14.000 de vizitatori, a adăugat el.

Acesta semnalează expunerea unui "lansator de rachete antitanc produs în Marea Britanie şi utilizat în prezent de forţele armate ucrainene".

Pentru Moscova, natura belicoasă a Alianţei nu mai este pusă sub semnul întrebării, Kremlinul şi Vladimir Putin citând în mod constant exemplul bombardării Belgradului în 1999, în timpul războiului din Kosovo, sau pe cel al Libiei lui Gaddafi în 2011.

Pe fundalul unei represiuni generalizate împotriva criticilor Kremlinului, cei care nu sunt de acord cu mesajul expoziţiei vorbesc sub anonimat: "Statul a încercat să hipnotizeze oamenii" sau "Această expoziţie este o porcărie de propagandă în stil sovietic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.