Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Altă țară din UE cu RECORD de infectări: Premierul ceartă populația - 'Minimizează efectele COVID-19, comportamente iresponsabile, pun în pericol sănătatea'

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Premierul croat le-a cerut joi concetăţenilor să dea dovadă de disciplină pentru a combate pandemia de COVID-19 într-un moment în care Croaţia a înregistrat un nou record de contaminări, informează AFP.

"Unii minimizează efectele COVID-19, ceea ce duce la "nerespectarea măsurilor de protecţie, la comportamente iresponsabile, care pun în pericol atât sănătatea, cât şi economia", a declarat Andrej Plenkovic în cadrul unei reuniuni a guvernului său, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu: Diferența fundamentală între ce face acum Guvernul lui Iohannis și viziunea pe care o propune PSD

"Economia trebuie să continue să funcţioneze (...), dar pentru a asigura acest lucru, responsabilitatea individuală şi disciplina fiecărui cetăţean sunt esenţiale".

În primele luni ale pandemiei, Croaţia a înregistrat mai puţin de 100 de cazuri de contaminare pe zi, ajungând să nu mai aibă aproape deloc la mijlocul lunii mai.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

Această tendinţă s-a inversat însă odată cu deschiderea frontierelor în această vară într-o ţară unde turismul contribuie cu aproximativ o cincime la venitul naţional. Cu doar 4,2 milioane de locuitori, Croaţia a anunţat joi un număr record de 542 de noi contaminări.

În total, această ţară membră UE a înregistrat 19.000 de contagieri şi 310 decese asociate noului coronavirus.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

Sute de proprietari de baruri şi restaurante din Zagreb au tras obloanele joi timp de o oră pentru a cere ajutoare fiscale de la guvern şi a avertiza cu privire pierderile masive de locuri de muncă. În ultimele săptămâni au avut loc proteste similare şi în oraşele croate de pe malul Adriaticii.

La începutul lunii septembrie, mii de oameni au manifestat la Zagreb împotriva restricţiilor impuse de guvern, considerând că acestea le încalcă libertatea.

Citește și: Traian Berbeceanu acuză că se împrăștie o știre mincinoasă despre el: ‘Este foarte posibil ca în spatele dezvăluirilor mincinoase să fie unii de prin sistem’

De la jumătatea lunii iulie, purtarea măştii a devenit obligatorie în transportul public, în magazine şi toate serviciile unde se intră în contact cu clienţii.

Bosnia a raportat, de asemenea, un număr record de cazuri noi joi: 453.

Citește și: Fuziune prin absorbție între ALDE și Pro România. Cum se va numi noul partid condus de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.