Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alte cinci comune clujene au depăşit incidenţa COVID-19 de 3/1.000 locuitori

SANADOR
testare covid

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis, vineri, ca în alte cinci comune clujene să fie instituite măsuri suplimentare de protecţie, ca urmare a depăşirii pragului de trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Potrivit CJSU, rata de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1.000 locuitori în comunele Aiton, Căpuşu Mare, Fizeşu Gherlii, Ploscoş şi Recea Cristur, potrivit AGERPRES.

Citește și: PER o nouă lovitură înainte de alegeri. Ce nume grele din lumea sportului s-au alăturat partidului

Prin urmare, CJSU a aprobat Hotărârea nr. 72, prin care s-a dispus ca începând cu data de 1 noiembrie, ora 0,00, pe o perioadă de 14 zile, să fie aplicate măsuri suplimentare.

Măsurile vizează, printre altele, obligativitatea purtării măştilor în toate spaţiile deschise, închiderea pentru public a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor şi instituţiilor de cultură, precum şi a şcolilor pentru învăţământul faţă în faţă.

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

În prezent, 26 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, au depăşit incidenţa de 3/1.000 a cazurilor de COVID-19.

De asemenea, CJSU Cluj a decis prelungirea cu 14 zile a unor măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, ca urmare a faptului că incidenţa îmbolnăvirilor în întregul judeţ este de peste 3/1.000, respectiv de 4,4/1.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.