Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alţi şapte înotători maghiari au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Alţi şapte înotători maghiari şi un antrenor au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, după ce campioana mondială Boglarka Kapas a anunţat că a fost infectată cu Covid-19, potrivit Federaţiei maghiare de înot, citată de MTI.

Printre cei bolnavi se numără Dominik Kozma, medaliat european şi mondial cu bronz, Richard Bohus, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale, şi vicecampionul european David Horvath, potrivit Agerpres.ro.

Vezi și: ATENŢIE! Guvernul a schimbat regimul stării de urgență: Creştere uriaşă a amenzilor, transparența decizională e suspendată

Unele surse au relatat că numărul înotătorilor maghiari infectaţi ar fi chiar mai mare. Toţi cei nouă confirmaţi au petrecut o lună într-un cantonament la mare altitudine, mulţi participând la un stagiu la Erzurum (Turcia).

Cel mai notabil element în cazul lor este acela că toţi înotătorii au fost testaţi negativ prima oară, dar al doilea test, efectuat la distanţă de trei zile, a ieşit pozitiv la nouă dintre ei (inclusiv la un antrenor), ceea ce înseamnă că o reverificare este esenţială în diagnosticul final, din motive de siguranţă.

Citește și: Testarea aleatorie a populației, esențială în combaterea COVID-19: De ce asimptomaticii joacă un rol-cheie în răspândirea infecțiilor / STUDIU

Boglarka Kapas, campioană europeană şi mondială la 200 m fluture, a fost prima care a anunţat că e pozitivă la coronavirus, prin intermediul reţelelor de socializare.

Preşedintele federaţiei maghiare, Sandor Wladar, a anunţat că înotătorii pozitivi vor sta în carantină timp de două săptămâni, urmând a fi monitorizaţi în următoarele zile pentru simptome şi tratament medical, măsuri de igienă, inclusiv distanţare socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.