Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecări de teren în Asia de Sud: Cel puţin 20 de persoane au murit urma inundaţiilor

china, alunecari de teren

Alunecări de teren în Asia de Sud: Cel puţin 20 de persoane au murit urma inundaţiilor.

Cel puţin 19 persoane au murit săptămâna aceasta în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren cauzate de ploile musonice anuale în Asia de Sud, au anunţat autorităţile din mai multe ţări din regiune, relatează AFP.

În Nepal, 14 persoane au murit şi alte circa 20 sunt date dispărute în urma ploilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, au declarat vineri autorităţile nepaleze, precizând că operaţiuni de căutare sunt în desfăşurare, conform Agerpres.

"Echipele de căutare şi salvare sunt încă pe teren", a declarat vineri Dhruba Bahadur Khadka, purtătorul de cuvânt al autorităţii naţionale de gestionare a dezastrelor.

India, ţară vecină cu Nepalul, a fost, de asemenea, lovită în această săptămână de ploi abundente.

În statul Aranuchal Pradesh (nord-est), 4 persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, au anunţat joi autorităţile locale, iar o persoană a murit înecată în statul vecin Assam, unde aproape 14.000 de persoane au fost evacuate preventiv.

Bangladesh este, de asemenea, în stare de alertă, după ce meteorologii au avertizat cu privire la inundaţii în districtele din nordul ţării. În Kurigram, 20.000 de case au fost deja afectate de inundaţii, potrivit autorităţilor locale.

"Principalele râuri din regiune se umflă", a declarat pentru AFP responsabilul districtului Kurigram, Mohammad Rezaul Karin. "Situaţia s-ar putea agrava în orice moment", a mai spus el.

În Asia de Sud, ploile musonice, care durează din iunie până în septembrie, reprezintă între 70 şi 80% din precipitaţiile anuale care cad în regiune.

În fiecare an, ele provoacă decese şi distrugeri, însă numărul inundaţiilor mortale şi alunecărilor de teren soldate cu morţi a crescut în ultimii ani, iar experţii cred că schimbările climatice şi creşterea construcţiilor de drumuri ar putea fi cauza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.