Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Am numai cuvinte de laudă pentru cum am fost tratat' - Povestea unui pacient cu trei boli grave

Radu Pop

Nevoia de a urina frecvent, arsurile în timpul micțiunii, durerea lombară sau prezența sângelui în urină (hematuria) sunt doar câteva dintre semnele și simptomele care pot indica prezența unui cancer vezical. Tumorile vezicii urinare apar mai frecvent la bărbați, incidența lor crește odată cu înaintarea în vârstă și sunt aproape mereu canceroase și foarte agresive.

Cancerul de vezică urinară poate invada foarte rapid țesuturile vecine, răspândindu-se apoi la distanță, iar atunci când există și afecțiuni asociate, lucrurile se complică și mai mult. Din aceste motive, este foarte important ca pacientul să se prezinte la un consult de urologie încă de la primele semnale de alarmă, pentru un diagnostic precoce și un tratament prompt și personalizat.

Într-o astfel de situație s-a aflat și Constantin, un pacient în vârstă de 97 de ani, care avea mari probleme urologice. De-a lungul timpului, bărbatul a ignorat semnele și simptomele care îl deranjau, precum urinările frecvente, uneori și noaptea și cu dureri, sau prezența sângelui în urină, ajungând la medic într-un stadiu avansat al bolii.

Atunci când durerile au devenit insuportabile, Constantin s-a prezentat de urgență la Spitalul Clinic SANADOR, unde a fost preluat de Conf. Dr. Marcian Manu, medic primar Urologie și șeful Secție de Urologie din cadrul Spitalului Clinic SANADOR. În urma investigaților medicale amănunțite, care au inclus, în principal, analize de urină, dar și investigații imagistice avansate, pacientul a fost diagnosticat cu trei afecțiuni grave: tumoră vezicală, hiperplazie benignă de prostată, cunoscută și ca adenom de prostată, și strictură uretrală.

Adenomul de prostată este o tumoră benignă, însă, atunci când este de dimensiuni mari, așa cum era și în cazul lui Constantin, poate provoca la rândul ei simptome supărătoare, precum micțiuni frecvente, presiune scăzută a jetului urinar, dar și senzația de golire incompletă a vezicii urinare. La rândul ei, strictura uretrală, o îngustarea a uretrei, dată de cicatrizarea mucoasei și a corpului spongios, împiedică golirea completă a vezicii și poate duce la infecții.

Din aceste motive, în cazul lui Constantin s-a luat decizia să se intervină cât mai repede. Astfel, echipa de chirurgie urologică condusă de Conf. Dr. Marcian Manu a realizat o serie de trei intervenții endoscopice, prin care au fost tratate cele trei afecțiuni urologice diagnosticate.

„După intervenție, m-am simțit foarte bine. Tot personalul a fost ireproșabil, am numai cuvinte de laudă pentru cum am fost tratat. Vă mulțumesc pentru tot! Când ajung din nou la București, o să vin direct la SANADOR, la Conf. Dr. Marcian Manu”, declara Constantin, emoționat, imediat după intervenția chirurgicală.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni din sfera urologică au acces la consultații asigurate de medici foarte bine pregătiți și empatici, dar și la o gamă largă de investigații de top, pentru un diagnostic adecvat și un plan de tratament personalizat. De asemenea, pacienții pot beneficia de intervenții urologice de mare complexitate, realizate minim invaziv, endoscopic, laparoscopic sau prin chirurgia robotică urologică. La SANADOR, intervențiile de chirurgie robotică sunt efectuate cu ajutorul sistemului da Vinci Xi, cel mai performant echipament robotic existent la ora actuală în lume, cu multiple avantaje pentru pacient: complicații puține, spitalizare redusă și recuperare foarte rapidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.