Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amalia Niță, Arun Tudoroiu și Florin Ioniță vor lupta pentru aur la Campionatele Europene de box pentru tineret

www.news.ro
mănuși box

Pugiliştii români Amalia Niţă, Arun Tudoroiu şi Florin Ioniţă vor lupta pentru aur la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan, după victoriile obţinute luni, care le-au asigurat prezenţa în finale.

Amalia Maria Niţă, după campioană europeană de junioare, s-a calificat în finala cat. 70 kg, după ce a dispus în semifinale de italianca Giulia Molinaro, a puncte (5-0). În finală, Niţă o va înfrunta pe maghiara Nikolett Kovacs, conform Agerpres.

Arun Nicu Tudoroiu l-a învins la puncte (5-2) pe armeanul Artur Mkrcian şi îl va întâlni în finala cat. 63,5 kg pe rusul Danil Belevitin, în data de 3 mai.

Florin Ioniţă, medaliat cu argint anul trecut la Europenele de tineret şi cu bronz la Mondialele de tineret, a câştigat în semifinalele cat. 92 kg în faţa armeanului Işhan Hovsepian, la puncte (5-0), iar în ultimul act îşi va încrucişa mănuşile cu rusul Ahmed Rasuev, în data de 3 mai.

Tot luni, Maria Gheorghiţa Cimpoeru a fost învinsă la puncte (0-5) de Tatia Bukia (Georgia), în semifinalele cat. 75 kg, rămânând cu medalia de bronz.

David-Angelo Teodosescu, vicecampion european de juniori în 2021, a fost învins la puncte (0-5) de armeanul Agvan Aleksanian, în semifinalele cat. 80 kg, în timp ce Dumitrel Badea a cedat la puncte (0-5) în faţa armeanului Davit Simonian, în semifinalele cat. 86 kg.

România are asigurate nouă medalii la Europenele de tineret, Mihaela Bădescu (cat. 48 kg), Amalia Niţă (cat. 70 kg), Diana Maria Tănăsescu (cat. 66 kg), Arun Nicu Tudoroiu (cat. 63,5 kg) şi Florin Ioniţă (cat. 92 kg) vor lupta pentru aur, iar Crinuţa Andra Nicole Sebe (cat. 63 kg), Maria Gheorghiţa Cimpoeru (cat. 75 kg), David-Angelo Teodosescu (cat. 80 kg) şi Dumitrel Badea (cat. 86 kg) au rămas cu medaliile de bronz.

România a aliniat 23 de pugilişti la competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri s-au înscris 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.