Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amănunte halucinante din cazul de dopaj din sportul românesc: Descoperirile sunt şocante

www.all-len-all.com
doping

Ies la iveală noi amănunte şocante, dar şi cutremurătoare în privinţa dopajului în masă de la kaiac-canoe. Ce s-a descoperit e de-a dreptul halucinant. În vara lui 2015, lotul naţional de kaiac a fost supus de medicul Clara Pătrugan unor tratamente incluzând manipularea sângelui, identificate drept ilegale de ANAD, care a şi suspendat-o pe viaţă pe doctoriţă. Alin Anton, un fost component al lotului, s-a numărat printre cei care au dezvăluit secretele la Agenţie, scrie gsp.ro.

Citeşte şi: Klaus Iohannis se implică într-un scandal imens: Vrea raport complet de la un minister

Dezvăluirile i-au șocat însă până și pe cei care au investigat cazul. Câteva detalii vin chiar de la șefa ANAD, Graziela Vâjială: "Am avut declarații scrise de la doi foști componenți ai lotului olimpic, Alin Anton și Dan Costea, care au spus că se practica această metodă în 2015, când au și fost îndepărtați fiindcă n-au acceptat să intre și ei pe acel tratament. Așa i-am deschis dosar și doamnei doctor Pătrugan, care, la audieri, ne-a explicat ce înseamnă procedurile respective, autohemotransfuzia minoră și majoră. Adică scoaterea unei cantități de sânge din venă, ozonificarea la un aparat special și reintroducerea lui în organism".

Citește și: Tinerii fac SEX după doar 10 mesaje / STUDIU

Asta înseamnă, spun specialiștii, manipulare de sânge, care are ca efect îmbunătățirea artificială a performanțelor sportivului. Mai concret, "pacientul câștigă în putere, anduranță și rezistență", susține Pompiliu Popescu, fostul doctor al naționalei de fotbal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.