Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amănunte incredibile despre fotbaliştii de la EURO 2016: Ce s-a descoperit

facebook
euro 2016

Aproape un sfert dintre jucătorii din echipele de la Euro 2016 au dublă cetăţenie, iar 16% au fost născuţi într-o altă ţară decât cea pentru care joacă în turneul final, informează miercuri un studiu al unei organizaţii austriece pentru apărarea drepturilor migranţilor, citat de DPA.

Franţa şi Elveţia au fiecare câte 14 jucători cu două paşapoarte, urmate de Belgia cu 12, Albania şi Portugalia cu câte 11. În total, 127 de jucători care vor juca în Franţa au două patrii şi 87 au fost născuţi peste hotare, potrivit Media Service New Austria, un ONG care furnizează informaţii privind chestiuni legate de migraţie. O duzină de internaţionali albanezi nu s-au născut în ţara din Balcani, cel mai mare număr dintre echipele de la Euro 2016. La rândul lor, Portugalia, Irlanda şi Ţara Galilor au în lot fiecare câte nouă jucători născuţi în străinătate.

Portugalia este echipa cea mai diversă de la Euro 2016, având jucători din nu mai puţin de şapte ţări. Chestiunea jucătorilor cu origini din rândul migranţilor a făcut recent titluri de primă pagină în Germania. Un membru de frunte al partidului anti-imigraţie Alternativa pentru Germania a părut să pună sub semnul întrebării că germanii şi-ar dori să-l aibă vecin pe internaţionalul german Jerome Boateng, întrucât tatăl său este din Ghana. Afirmaţiile au fost condamnate la scară largă, inclusiv de cancelarul Angela Merkel, notează DPA, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.