Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amănunte uluitoare din dosarul Crinuţa Dumitrean: Vărul ei dădea mită produse de panificație

crinuta dumitrean ziuanews

Ies la iveală amănunte uluitoare din dosarul Crinuţei Dumitrean. Fosta şefă ANRP a profitat la maximum de perioada în care a condus instituţia. Printre personajele care au primit despăgubiri generoase se numără şi Gabriel Moroşan, vărul primar al lui Dumitrean, interceptat de procurori şi într-un dosar în care dădea şpăgi în produse de patiserie pentru a afla când i se pregătesc controale la firme.

Citeşte şi: Stelian Tănase îl face praf pe Liviu Dragnea: 'S-a scos cu o diversiune'

În ultimul dosar, ANRP 4, apare şi numele celui care a propulsat-o pe Crinuţa Dumitrean şi cu care se speculează că ar fi avut o relaţie: Ioan Oltean. Acesta ar fi primit o mită de 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a „urgenta” o retrocedare. Se pare totuşi că Dumitrean nu acorda despăgubiri generoase după bunul plac doar apropiaţilor lui Ioan Oltean. Aceasta a avut grijă şi de actualul său iubit, bancherul Agalopol Cristian, cu care este însărcinată, dar şi de rudele sale de la Bistriţa. Încrengături financiare cu vărul Moroşan Unul dintre personajele care a încasat o despăgubire frumuşică prin intermediul ANRP, instituţie condusă în perioada respectivă de Crinuţa Dumitrean, este Gabriel Moroşan, nimeni altul decât vărul său primar din partea tatălui. Astfel, printre cei care au revendicat cu succes proprietăţi în Cluj-Napoca s-a numărat şi Moroşan Nicu Gabriel. Dosarul 3230/CC a fost soluţionat în data de 23.03.2010, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 2.854.200 de lei, pe numele lui Moroşan Nicu Gabriel.

Citeşte şi: A început războiul împotriva ISIS: Hackerii vor să distrugă Statul Islamic

Despăgubirile s-au acordat pentru un teren în suprafaţă de 3.136 de metri pătraţi, situat în municipiul Cluj-Napoca. Bărbatul nu doar că a primit de la instituţia condusă de verişoara sa o despăgubire generoasă, ci i-a fost şi partener de afaceri, într-o firmă care avea ca obiect de activitate transportul de persoane. Ce-i drept, asta se întâmpla înainte ca bistriţeanca să ajungă în fruntea ANRP. Cei doi au fost asociaţi la MondoTravel International, înregistrată în 2005. Crinuţa s-a retras din firmă un an mai târziu, în 2006. Afaceri şi cu mama Crinuţei Afacerile se pare că nu au mers, astfel că firma face obiectului unui dosar de faliment încă din 2009, iar procesul nu s-a încheiat. Fosta şefă de la ANRP nu a fost singura din familie care a făcut afaceri cu Gabriel Moroşanu, un bistriţean de 35 de ani. Asociată i-a fost şi Octavia Dumitrean, mama Crinuţei Dumitrean. Aceasta a cumpărat, în 2009, compania EA Hîngan, cu obiectul de activitate produse de patiserie şi prăjituri, primind mai bine de 90% din profitul anual. Gabriel Moroşanu a deţinut, la rândul lui, 4,5% din acelaşi profit, anunţă adevărul.

Citeşte şi: Un PSD-ist lansează o ipoteză şocantă în cazul incendiului din Colectiv: 'Mână criminală'

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.