Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon.com automatizează activităţile de împachetare a comenzilor clienţilor și urmează să concedieze din angajați

www.digi24.ro
Amazon

Compania a început în ultimii ani să doteze cu echipamente câteva depozite, pentru scanarea produselor şi împachetarea acestora în cutii personalizate pentru fiecare obiect, au declarat două persoane care au lucrat la acest proiect, relatează News.ro.

Citește și: Cehia: O nouă manifestaţie împotriva ministrului justiţiei

Amazon a luat în considerare instalarea a două echipamente la zeci de depozite, eliminând cel puţin 24 de posturi în cazul fiecăruia. Aceste depozite au în general peste 2.000 de angajaţi.

În acest fel, peste 1.300 de locuri de muncă vor fi eliminate de la cele 55 de centre de stocuri standardizate. Amazon anticipează că va amortiza costurile în mai puţin de doi ani, la un preţ de 1 milion de dolari pentru fiecare echipament plus cheltuielile operaţionale.

Planul arată măsurile luate de Amazon pentru reducerea numărului de angajaţi şi creşterea profitului.

Compania a înfinţat rapid depozite în Statele Unite, pentru a livra mai repede produsele, devenind un angajator major. În prezent, retailerul începe să automatizeze o activitatea importantă la aceste depozite, ambalarea în cutii a comenzilor clienţilor.

Amazon este renumită pentru măsurile de automatizare a cât mai multor activităţi ale afacerilor sale, de la aplicarea preţurilor la transportarea produselor în depozite. Compania este totuşi într-o poziţie precară, întrucât se gândeşte să înlocuiască locuri de muncă în baza cărora a obţinut subvenţii şi apreciere publică.

”Avem un proiect pilot pentru această nouă tehnologie, scopul fiind creşterea siguranţei, reducerea timpilor de livrare şi îmbunătăţirea eficienţei la nivelul reţelei noastre”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Luna trecută, Amazon a minimalizat eforturile de automatizare, în faţa jurnaliştilor care au viziat un centru al companiei, afirmând că viitorul complet robotizat este încă departe.

Baza de angajaţi a companiei a crescut pentru a deveni una dintre cele mai mari din Statele Unite, odată cu înfiinţarea unor noi depozite şi majorarea salariilor, pentru atragerea de angajaţi pe o piaţă cu ofertă scăzută de lucrători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.