Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon criticat pentru politica de mediu: Cine l-a 'pus la zis' pe gigantul retailer

www.digi24.ro
Amazon

Peste 350 de angajați ai retailerului Amazon au criticat deschis, duminică, politica de mediu a gigantului american, pe platforma online Medium. Aceștia doresc ca Amazon să-și reducă amprenta de carbon și să înceteze colaborarea cu companiile petroliere, transmite Associated Press, potrivit Mediafax.

Circa 357 de angajați ai Amazon și-au publicat duminică, pe o platformă online, opiniile contrare față de politica de mediu a Amazon, la care au atașat și numele și funcțiile pe care le dețin în companie.

Protestul online a fost organizat de un grup intitulat Angajații Amazon pentru Justiția Climatului, un grup de advocacy fondat de angajații care la începutul acestei luni au declarat că Amazon a trimis scrisori membrilor săi amenințându-i că îi concediază dacă vor continua să vorbească cu presa.

Amazon, care folosește combustibili fosili pentru avioanele, camioanele și autoutilitarele ce expediază pachete în toată lumea, are o amprentă masivă de carbon.

Citește și: Viorica Dăncilă, lovitură sub centură pentru Ludovic Orban: îi urcă toți pensionarii în cap

Totodată, anul trecut, peste 8.000 de angajați au semnat o scrisoare deschisă către directorul și fondatorul Jeff Bezos, solicitând ca Amazon să își reducă emisiile de carbon, să pună capăt consumului de combustibili fosili și să înceteze colaborarea cu companiile petroliere care utilizează tehnologia Amazon pentru localizarea depozitelor de combustibili fosili.

„Este responsabilitatea noastră morală să vorbim, iar schimbările aduse politicii de comunicare ne cenzurează exercitarea acestei responsabilități”, spune Sarah Tracy, inginer de dezvoltare software la Amazon.

Amazon a precizat într-o declarație de presă că este interesată de problemele legate de schimbările climatice și că s-a angajat deja să devină o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2040 și să utilizeze 100% energie regenerabilă până în 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.