Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon vrea să construiască cel puţin 20.000 de locuințe într-un proiect de două miliarde de dolari

amazon.com
Amazon

Grupul american Amazon.com a anunţat miercuri că va cheltui două miliarde de dolari pentru a crea locuinţe accesibile în regiunile unde sunt amplasate trei din principalele sale centre de operaţiuni din SUA, transmite Reuters.

Cel mai mare retailer online din lume a precizat că intenţionează să creeze cel puţin 20.000 de locuinţe accesibile în regiunea Puget Sound din statul Washington, regiunea Arlington din statul Virginia şi oraşul Nashville din statul Tennessee, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul pregătește terenul pentru prima agenție europeană care va fi găzduită de România

Amazon şi celelalte companii din sectorul tehnologiei sunt frecvent criticate pentru că au dus la creşterea preţului caselor în zone precum San Francisco Bay Area, în urma afluxului de muncitori din ultimul deceniu. Ca răspuns la aceste critici, Alphabet Inc, firma mamă a Google, şi Facebook Inc au investit în locuinţe accesibile.

O mare parte din investiţiile Amazon vor fi făcute prin împrumuturi cu dobânzi reduse destinate refacerii sau construirii de locuinţe accesibile pentru familiile cu venituri mici şi medii, a precizat compania. În paralel, Amazon a demarat lucrările de construcţie la un al doilea sediu central, care va fi la Arlington, denumit HQ2.

Analiştii apreciază că Amazon îşi poate permite astfel de cheltuieli pentru că este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.