Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident la ambasada Teheranului în Danemarca: Un iranian înarmat cu un cuţit a încercat să o atace pe ambasadoare

airwaysoffice.com
ambasada-iran

Un bărbat iranian înarmat cu un cuţit a fost arestat în ambasada Iranului din Copenhaga, a anunţat vineri poliţia daneză, Teheranul acuzându-l pe bărbat că a vizat-o pe ambasadoare, relatează AFP.

"Atacatorul, care avea un cuţit în mână, a intrat în ambasadă, a provocat teroare... şi a provocat pagube maşinilor în parcarea ambasadei", a dat asigurări ambasadoarea Afsaneh Nadipour, într-un comunicat al diplomaţiei iraniene.

"Un cetăţean iranian în vârsta de 32 de ani a fost arestat vineri dimineaţa după ce a intrat în incinta ambasadei iraniene din Copenhaga având asupra sa un cuţit", a confirmat poliţia din Copenhaga într-un comunicat, adăugând că bărbatul a fost reţinut de un angajat al ambasadei înainte de a ajunge în clădire.

De la Teheran, ministerul a "criticat puternic" intervenţia lentă a poliţiei daneze. "Este regretabil că, în inima Europei, un astfel de atac este comis împotriva unei femei şi a unei ambasadoare care are imunitate diplomatică, iar poliţia nu este prezentă la timp la faţa locului", menţionat sursa citată.

Suspectul, care urma să fie adus sâmbătă în faţa unui judecător pentru a fi arestat preventiv, riscă să fie acuzat de vandalism, violenţă şi infracţiune împotriva unei persoane protejate de statut diplomatic, a adăugat poliţia.

Poliţia daneză a indicat că a luat, după incident, "măsurile de securitate necesare privind ambasada Iranului, angajaţii acesteia".

Iranul se confruntă în prezent cu o mişcare de protest, cu femei iraniene în prima linie, după moartea în închisoare a tinerei Mahsa Amini arestată de poliţia moravurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.