Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Rusiei în SUA iese cu DEZVĂLUIRI despre relațiile cu Administraţia Trump

Ambasada Rusiei în Statele Unite ale Americii (SUA) a afirmat joi că a fost în contact constant cu ''parteneri americani'', după ce The Washington Post a relatat că ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions (procurorul general al SUA - n.r.), a evitat să dezvăluie întâlnirile sale cu ambasadorul rus, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Citând oficiali din Ministerul american al Justiţiei, Post scrie că Sessions a vorbit de două ori în 2016 cu Serghei Kisliak, ambasadorul Rusiei în SUA, în vremea când el era încă senator. Liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Nancy Pelosi, i-a cerut miercuri lui Sessions să demisioneze.

ALERTĂ - Parlamentul European cere REINTRODUCEREA de VIZE pentru cetăţenii americani

Chestiunea referitoare la cât de mare a fost legătura dintre campania lui Donald Trump şi Rusia înainte de alegerea lui Trump în funcţia de preşedinte a dominat primele zile ale mandatului preşedinţiei americane. La aceasta s-au adăugat afirmaţiile unor oficiali ai intelligence-ului american potrivit cărora Moscova a dus o campanie în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA.

Rusia a dezminţit categoric amestecul său şi oficiali ruşi au afirmat că această chestiune este folosită în mod deliberat de către oponenţii lui Trump pentru a deturna şansele privind o ameliorare rapidă a relaţiilor dintre Washington şi Moscova.

''Ambasada nu comentează numeroasele contacte cu parteneri locali, care au loc zilnic, în conformitate cu practica diplomatică'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei ruse, Nikolai Lahonin, pentru agenţia rusă de presă Interfax, răspunzând întrebării cum comentează întâlnirile dintre Sessions şi Kisliak.

Jef Sessions a respins afirmaţiile că a discutat despre campania prezidenţială din SUA cu oficiali ruşi.

Michael Flynn, primul consilier pentru securitate naţională al lui Trump, a fost demis luna trecută după ce a discutat despre sancţiunile SUA împotriva Rusiei cu Kisliak înainte ca Trump să-şi preia funcţia şi l-a indus în eroare pe vicepreşedintele american Mike Pence în legătură cu discuţiile.

Marine Le Pen a rămas FĂRĂ IMUNITATE europarlamentară

Michael McFaul, fost ambasador american în Rusia în timpul preşedinţiei lui Barack Obama care s-a întâlnit el însuşi cu Kisliak, a afirmat că este uimit de ceea ce el consideră a fi secretomania administraţiei lui Trump în legătură cu contactele sale cu oficiali ruşi.

''Nu înţeleg pur şi simplu de ce oamenii lui Trump sunt atât de secretoşi în legătură cu întâlnirile/convorbirile telefonice cu ruşii. Dacă nu este nimic de ascuns, atunci spuneţi adevărul!', a declarat McFaul pe o reţea socială.

În opinia senatorului rus Aleksei Puşkov, agitaţia referitoare la Sessions arată cât de paranoici au devenit politicienii americani în privinţa oricăror legături cu Rusia. ''Aproape toată elita americană are, se pare, legături cu Rusia, inclusiv ministrul de justiţie. Paranoia nu are limite'', a scris Puşkov pe o reţea socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.