Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA, cadou pentru Biblioteca Județeană din Miercurea Ciuc

hans klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a oferit luni o donaţie de cărţi Bibliotecii Judeţene "Kájoni János" din Miercurea Ciuc şi şi-a exprimat speranţa că acesta este începutul unui parteneriat între cele două instituţii.

Donaţia făcută de ambasadorul SUA Bibliotecii Judeţene din Miercurea Ciuc poartă numele de 'American Shelf' (Raftul American) şi cuprinde lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, metodica predării limbii engleze şi materiale pentru învăţarea acesteia, precum şi cărţi pentru copii.

Citește și: Preşedintele Franţei, vizită de stat în România. Programul vizitei

Ambasadorul Hans Klemm şi-a exprimat bucuria că, la prima sa vizită în Harghita, a putut să ofere 'ceva de valoare, de substanţă' pentru localnici şi i-a încurajat pe cititorii bibliotecii să folosească această colecţie de carte.

El s-a referit, cu precădere la două dintre titluri, respectiv 'Extremely loud and incredibly close', carte care vorbeşte despre tragedia de la 11 septembrie, comemorată în urmă cu o zi, şi la un volum de eseuri, scris de Christopher Hitchens, cu care ambasadorul SUA a dezvăluit că a locuit în acelaşi apartament.

' Îi încurajez pe cititorii acestei biblioteci, pe cei care pot citi în limba engleză, să folosească această colecţie. Aşa cum am menţionat, sunt cărţi de referinţă, literatură americană, cărţi pentru învăţarea limbii engleze, cărţi pentru copii. Aş vrea să mă refer la două dintre ele - Extremely loud and incredibly close (n. r.-autor: Jonathan Safran Foer) care se referă la evenimentele tragice din 11 septembrie. Ieri am marcat 15 ani de la aceste evenimente tragice. Un alt titlu - Hitch 22, care reprezintă o colecţie de eseuri scrise de Christopher Hitchens. Este apropiat de mine pentru că am locuit în acelaşi apartament în Washington DC', a spus Klemm.

Acesta a punctat că, în ciuda faptului că este o colecţie mică de carte, este una valoroasă şi reprezintă începutul unui parteneriat instituţional între Biblioteca judeţeană şi Ambasada SUA.

'Sper că va fi începutul unei legături pe care noi o construim de-a lungul timpului, atât pentru Biblioteca Judeţeană Harghita dar şi în sens mai larg, pentru locuitorii judeţului Harghita', a conchis ambasadorul SUA în România.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a făcut referire în discursul său la valorile comune, care sunt libertatea şi democraţia, şi care trebuie reînvăţate mereu, iar cărţile sunt un sprijin în acest sens. De asemenea, Borboly a mai vorbit despre credinţă, ca una dintre 'principalele valori ale comunităţii noastre', despre faptul că încă din facultate a aflat despre prevederile Constituţiei americane şi şi-a exprimat dorinţa ca judeţul să fie un exemplu bun al convieţuirii româno-maghiare, cerându-i, în acest sens, sprijinul ambasadorului Hans Klemm.

'Dorim să fim un exemplu bun în ceea ce priveşte convieţuirea româno-maghiară din judeţul nostru - iar pentru aceasta cerem sprijinul domnului ambasador. Din punctul de vedere al unei minorităţi, este importantă respectarea valorilor noastre, această atenţie care ni se acordă fiind demonstrată de respectul şi recunoaşterea domnului ambasador', a mai spus Borboly Csaba.

Prefectul Adrian Jean Andrei a arătat că gestul ambasadorului Hans Klemm de a face o donaţie de carte este unul 'grandios' , atât în ceea ce priveşte cunoaşterea culturii şi literaturii celor două state, cât şi din punct de vedere al respectului reciproc. Prefectul şi-a exprimat speranţa că Hans Klemm va reveni în Harghita, unde are 'foarte mulţi prieteni'.

Ambasadorul SUA în România este într-o vizită oficială în Harghita, însoţit de soţia sa, el având programate întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, urmând să fie prezent şi în municipiul Odorheiu Secuiesc, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.