Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA din Sudanul de Sud, evacuată de urgență

sudanul de sud

Statele Unite ale Americii își evacuează tot personalul din Ambasada din Sudanul de Sud, cu excepția personalului de urgență, pe fondul escaladării luptelor din capitală care au dus la uciderea a sute de persoane, inclusiv a unui reprezentat ONU chinez, anunță CNN.

Departamentul de Stat al SUA a informat că situația de securitate din Juba a cunoscut duminică o „bruscă și serioasă deteriorare”, cu ciocniri dure între forțele guvernamentale și cele ale opoziției care au degenerat în lupte generale.

Vezi și: Consulul general onorific al României în El Salvador a fost ASASINAT

Consiliul de Securitate al ONU, care a organizat o întâlnire în spatele ușilor închise la New York, și-a exprimat „șocul și revolta” față de atacurile asupra civililor și a reprezentanților ONU, afirmând că acestea ar putea constitui crime de război.

OMU face apel la președintele Salva Kiir și rivalul său, vicepreședintele Riek Machar, să-și controleze forțele pentru a preveni răspândirea violențelor, și să-și asume implementarea unui armistițiu.

Cel puţin 272 de persoane, printre care 33 de civili, au fost ucise în luptele între facţiunile rivale din Sudanul de Sud în capitala ţării, Juba, a anunţat duminică o sursă guvernamentală, citată de Reuters. 

Luptele au izbucnit joi între trupele loiale preşedintelui Salva Kiir şi militarii care îl susţin pe vicepreşedintele Riek Machar. 

Violenţele, primele la Juba după semnarea unui acord de pace în august 2015 între Kiir şi Machar, au fost reluate vineri seară, provocând peste 150 de morţi, dar au încetat la apelul comun al celor doi rivali.

Vezi și: Scandal monstru: Prezentatoare de top, hărțuită sexual de un mogul media

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.