Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA îi răspunde filosofului Mihai Șora: Nu e nevoie de loc de veci pentru a merge în SUA

mihai sora

Consulul general al Ambasadei SUA la Bucureşti, Daniel Perrone, menţionează că nu există o "listă" de criterii pe care cetăţenii români trebuie să le îndeplinească pentru a obţine o viză care să le permită călătoria în Statele Unite ale Americii.

Mesajul, postat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti, este un răspuns dat scriitorului Mihai Şora, care a afirmat, pe 4 iulie, că, pentru a obţine o viză de călătorie în SUA, i-a fost cerută dovada că deţine o anumită sumă în contul său bancar, dar şi că are "loc de veci" în România.

Citește și: I s-a cerut să arate că are loc de veci pentru a vizita SUA: Povestea filosofului Mihai Șora

"Citind mesajele de pe reţelele de socializare, consulul general Daniel Perrone îi transmite următorul mesaj scriitorului Mihai Şora: Stimate domnule Şora, ne dorim să vă ajutăm să vă îndepliniţi visul de a călători în Statele Unite şi de a vedea Cascada Niagara. Ştiaţi că cetăţenii în vârstă de peste 80 de ani nu trebuie să se prezinte personal la Ambasadă la interviul pentru viză şi îşi pot trimite dosarul de solicitare a vizei prin poştă? Este adevărat. Aflaţi detalii şi informaţii despre procedură pe website-ul nostru: http://romania.usembassy.gov/ sau de la amabilii agenţi de la call centerul nostru, la: 0317 800 260", scrie consulul general al Ambasadei SUA.

Pe 4 iulie, Mihai Şora a povestit, pe pagina sa oficială de Facebook, despre experienţa pe care a avut-o când a solicitat, ultima dată, o viză de călătorie în SUA.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

"Acum trei ani - adică ultima dată când am încercat să fac o călătorie în îndepărtatele Americi, doamna de la agenţia de turism ne-a dat o listă lungă (cât o zi de luni) cu actele necesare pentru viză, înainte de interviul care urma să aibă loc, conform procedurii, cu un funcţionar al Ambasadei. (...) Mie (...) mi-au cerut - pe lângă dovada unui 'depozit' de două mii de dolari în cont (...) - un act care să ateste, 'dată fiind vârsta dumneavoastră' - a precizat amabila doamnă de la ghişeu -, că posed un loc de veci în România", afirma scriitorul.

"Loc de veci nu aveam (cum nu am nici astăzi), aşa că am renunţat la excursie. (...) Încă mai sper că voi traversa Oceanul (şi voi vedea Cascada Niagara). Chiar de va trebui, înainte de bucuria asta, să fac rost de un loc de veci", mai scria, atunci, Mihai Şora.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

În replică, Daniel Perrone îşi exprimă regretul pentru neînţelegere şi îl sfătuieşte pe scriitorul român să consulte pagina Ambasadei pentru informaţii corecte.

"Regret să aflu că aţi primit informaţii incorecte de la agentul de turism despre criteriile de eligibilitate pentru o viză turistică; nimic din ceea ce vi s-a spus nu este adevărat. Nu există o 'listă' de lucruri pe care cetăţenii români trebuie să le aibă pentru a fi eligibili pentru obţinerea vizei. De aceea este bine ca informaţiile despre acordarea vizei să se obţină direct de la sursă, de pe website-ul Ambasadei SUA sau de la call center, nu de la intermediari care nu au întotdeauna informaţii actualizate. Aşteptăm dosarul dumneavoastră de solicitare a vizei şi vă dorim călătorii plăcute", îi transmite Daniel Perrone scriitorului.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.