Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA intervine în decizia CSM de a-l exclude pe Cristi Dănileț și pune presiune: 'Ambasada este profund îngrijorată de excluderea judecătorului'

danilet drujba

Controversatul judecător Cristi Dănileț, devenit celebru și pentru declarațiile sale controversate în ceea ce îi privește pe creștinii care, din motive de libertate de conștiință, ar refuza să oficieze mariajul gay, are parte de susținere puternică din partea Ambasadei SUA la București.

Instituția americană spune că este ”profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură”, punând, în acest fel, la îndoială independența justiției.

Citește și: Dacian Cioloş exportă scandalul Danileț: 'Comisarul european pentru Justiție mi-a confirmat azi că a cerut informații despre decizia CSM'

”Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură. O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. După cum a spus recent Președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație. Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summit-ului pentru Democrație. Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare. Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc.”, precizează Ambasada.

Citește și: Tudor Chirilă anunță Teoria Conspirației după demiterea lui Danileț: Trebuie privită în cheie cu numirea Laurei Vicol

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate anul trecut pe Tik Tok, care nu au legătură cu Justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.