Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Chirilă anunță Teoria Conspirației după demiterea lui Danileț: Trebuie privită în cheie cu numirea Laurei Vicol

tudor chirila

Actorul Tudor Chirilă susține că excluderea  judecătorului Cristi Danileț din magistratură e un semnal că toți cei care au militat pentru o justiție corectă trebuie pedepsiți. Chirilă spune că Danileț a fost vocal împotriva OUG 13 și că demiterea lui vine în tandem cu instalarea Laurei Vicol la șefia Camerei Deputaților.

"Ce s-a întâmplat cu Cristi Danileţ este mizerabil și absurd. Absurdă este motivarea, cum că filmulețele de pe Tik Tok în care face pe grădinarul aduc atingere profesiei sau demnității de magistrat. Dar Dănileț a fost foarte vocal împotriva Ordonanței 13 și a modificărilor legilor justiției care au scos sute de mii de oameni în stradă începând cu 2017.

Ceea ce mi se pare la fel de important e că omul a redactat împreună cu alți colegi un manual de educație juridică și s-a luptat ca educația juridică să fie predată în școli, ceea ce s-a aprobat în Parlament anul ăsta. Adică a militat pentru niște adulți mai responsabili care să-și cunoască drepturile și îndatoririle de cetățeni. Sancționarea lui Dănileț trebuie privită și în legătură cu numirea unui avocat care făcea sluj la interlopi drept președinte al comisiei juridice din camera deputaților.

Despre ce vorbim noi aici? Despre un avertisment că lucrurile s-au schimbat (sau de fapt nu s-au schimbat) și că cine nu va juca după muzica mafiei, va avea probleme. Adică un avertisment pentru toți magistrații. Nu de alta dar cercul corupției presupune o justiție slabă, aservită intereselor celor care sunt gata să dea iama în deturnarea fondurilor publice. Despre asta e vorba: ne-am înfrățit ca să putem să furăm din PNRR și PNDL, dar avem nevoie de "justiția noastră", în caz că nu furăm bine. ȘI o s-o avem. La punctul a) din competențele CSM scrie așa: apără independenţa şi reputaţia profesională a judecătorilor şi procurorilor.

Felul în care suntem luați de proști noi românii ar trebui să jignească orice om rezonabil, indiferent de orientarea politică. Nu vom vedea prea curând reparat nimic din ce s-a stricat în 2017 și care a generat cea mai mare mișcare de stradă de după '89. În schimb primim un semnal clar: suntem la butoane și o să facem ce vrea mușchii noștri cu țara asta. Măcar știm un lucru pe față și nu-l mai ascund nici ei: PSD și PNL aceași mizerie. Cu binecuvântarea lui Klaus Iohannis care probabil sărbătorște la un golf felul în care reușește să aștearnă peste România mult visata liniște a lui Ion Iliescu. PS. Respect celor doi judecători CSM care au respins această sancțiune ridicolă și gravă. PS2. Sub ochii noștri se lasă noaptea peste speranțele unei Românii în care legea să conteze, iar statul să-și onoreze obligațiile față de popor.", scrie Tudor Chirila pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.