Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA le taie avântul magistraţilor activişti: Este treaba Guvernului şi Parlamentului să decidă cu privire la SIIJ

ambasada sua

Ambasada SUA mai pune o cărămidă la cercetarea disciplinară împotriva judecătorului de la Piteşti care a decis să "desfiinţeze" SIIJ în considerarea hotărârii recente a CJUE. Însărcinatul de afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz, a declarat că, după decizia Curţii de Justiţie a UE privind Secţia specială şi legile Justiţiei, este treaba Parlamentului României să ia decizii.

“Noi am fost vocali pe subiectul SIIJ. Am văzut decizia CJUE şi a altor instituţii din Europa. Cred că problema se va rezolva, dar este treaba Guvernului şi a Parlamentului să decidă”, a declarat luni însărcinatul de afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz, la Snagov, după un eveniment privind formarea procurorilor şi a poliţiştilor în combaterea traficului de persoane organizat de International Justice Mission, transmite g4media.ro.

Astfel, poziţia reprezentantului SUA este atât în acord cu hotărârea CJUE, cât şi cu decizia CCR prin care s-a stabilit cadrul de aplicare internă a hotărârii CJUE, cu accent pe responsabilitatea care revine Guvernului şi Parlamentului să coopereze loial cu UE şi să ţină cont de recomandările MCV, nu instanţelor de judecată.

Curtea Constituţional a decis marţi, 8 iunie, că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) funcţionează constituţional în raport cu hotărârea recentă a CJUE pe tema MCV, iar instanţele naţionale nu pot înlătura normele constituţionale în aplicarea principiului supremaţiei dreptului european. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.