Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadele se implică în războiul ordonanţelor pe Justiţie: 'Este o PROBLEMĂ'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste în fața PSD

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a afirmat vineri, la Alba Iulia, întrebat fiind despre proiectul de ordonanță privind grațierea și organizarea unui referendum pe această temă, că este o problemă internă a României, diplomatul arătând că ar putea fi împărtășită experiența britanică în această privință și că este important ca toate părțile interesate să aibă o discuție transparentă, în care să-și expună punctele de vedere.

Citeşte şi: George Michael nu a fost înmormântat nici acum: Care sunt motivele / VIDEO

'Nu este pentru diplomații străini de a spune care trebuie să fie legislația. Este ceva pentru România (...) și cred că este important să aibă toți puncte de vedere, toate părțile interesate în această privință', a afirmat ambasadorul, care a răspuns în limba română întrebărilor adresate în cadrul unei conferințe pe care a susținut-o la Universitatea '1 Decembrie 1918', conform Agerpres.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu 'dă de pământ' cu ministrul Justiţiei: 'Un iepuroi orbit'

El a adăugat că Marea Britanie are o colaborare de lungă durată cu Ministerul Justiției și cu instituțiile de justiție și poliție din România și că ar putea exista un schimb de experiență în ceea ce privește modalitatea rezolvării situației suprapopulării închisorilor, despre care cunoaște faptul că este o problemă reală. 'Ministerul Justiției a explicat că este o problemă aici în ceea ce privește populația din închisori, care este mai mare decât capacitatea. Este o problemă nu numai pentru România. În Marea Britanie am adoptat diferite soluții, de exemplu închisori private sau alternative pentru închisori — brățări electronice. Suntem absolut gata să discutăm cu autoritățile române experiența noastră. Poate să fie interesantă și folositoare pentru România, poate să nu fie (interesantă experiența britanică—n.r.) pentru România', a declarat ambasadorul.

Citeşte şi: OFICIAL Care va fi soarta studenţilor români din Marea Britanie după Brexit: 'Am vorbit'

Brummell a menționat că el crede că este important ca discuțiile să includă toate părțile interesate și care au un rol în astfel de decizii. El a apreciat că e necesară 'o discuție transparentă, care include toate punctele de vedere'. Întrebat despre oportunitatea organizării unui referendum, Brummell a spus că nu se poate pronunța ca diplomat străin dacă este sau nu necesar. 'Nu pot să spun din punct de vedere al unui diplomat străin dacă trebuie să fie un referendum sau nu. Este o întrebare internă pentru România. Dar cred că demonstrează faptul că este important să fie o discuție transparentă cu toate părțile pentru a găsi drumul cel mai eficient pentru probleme din țară', a conchis Paul Brummell. Diplomatul englez a susținut vineri la Universitatea '1 Decembrie 1918' din Alba Iulia conferința "Leadership style of Queen Marie of Romania".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.