Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer: Atacurile teroriste islamiste, o dezlănţuire de o violenţă de nedescris

Franţa a cunoscut, în ultimele două săptămâni, două atacuri teroriste islamiste, o dezlănţuire de o violenţă de nedescris, a arătat ambasadoarea Laurence Auer, care a menţionat că ţara sa nu va ceda în "faţa niciunui spirit al terorii", potrivit Agerpres.

"Franţa a cunoscut, în ultimele două săptămâni, două atacuri teroriste islamiste, o dezlănţuire de o violenţă de nedescris. Mai întâi, a fost ucis un profesor, Samuel Paty, în timp ce îşi făcea meseria, predând elevilor. Ieri, din nou, într-o biserică din Nisa, un atac cu o armă albă a unui terorist a făcut trei victime nevinovate. După cum a spus şi preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, prin aceste atentate laşe a fost atacată Franţa, întreaga naţiune", a precizat Laurence Auer pentru AGERPRES.

Ea a subliniat importanţa libertăţii de exprimare şi a respectului pentru viaţă.

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

"Primim solidaritatea ţărilor partenere şi a prietenilor cu recunoştinţă. Ne simţim uniţi pentru a spune că nu vom ceda în faţa niciunui spirit al terorii. Determinarea noastră este deplină pentru a aminti valorile noastre privind libertatea de exprimare şi respectul pentru viaţă", a precizat Laurence Auer.

Un bărbat tunisian, care striga 'Allahu Akbar', a decapitat joi o femeie în vârstă de 60 de ani într-o biserică din oraşul Nisa, din sud-estul Franţei. O a doua victimă, paracliserul în vârstă de 55 de ani al bisericii, a suferit, la rândul său, o tăietură adâncă la nivelul gâtului. Cea de-a treia victimă, o femeie în vârstă de 44 de ani, a murit în urma multiplelor răni provocate de cuţitul agresorului într-un restaurant din apropiere, unde se refugiase la scurt timp după ce a fugit din biserică printr-o uşă laterală.

Profesorul Samuel Paty a fost decapitat în 16 octombrie de un tânăr islamist cecen pentru că prezentase caricaturi cu profetul Mahomed într-o lecţie despre libertatea de exprimare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.