Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea Olandei s-a dus peste Tudorel Toader: Ministrul a anunțat-o că dă două OUG pe justiție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ambasadoarea Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, s-a dus peste Tudorel Toader, la sediul Ministerului de Justiție, când a aflat că guvernul va adopta ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale.

"Această întâlnire face parte din dialogul regulat pe care îl am cu ministrul Justiției. Știm că există discuții despre una sau mai multe ordonanțe de urgență, am avut cu ministrul o întâlnire reușită, mulțumitoare pe tema acelor ordonanțe, și i-am împărtășit ministrului îngrijorările noastre și aș lăsa subiectul așa. Îngrijorările se referă la o ordonanță despre care am auzit că ar putea fi adoptată poate astăzi sau mâine și care vizează amendamente aduse Codului Penal. Dar asta nu este nimic nou. Noi ne-am mai exprimat îngrijorările și, în trecut, este parte a unui dialog continuu, am avut deja câteva întâlniri și discuții nu numai cu ministrul Justiției" a declarat ambasadorul Olandei la București.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Tudorel Toader i-a spus ambasadoarei că Guvernul va da în prima ședință de guvern OUG de modificare a Codurilor Penale și că acestea sunt în beneficiul României și nu vor afecta sistemul de justiție. Stella Ronner-Grubacic a precizat că discuțiile cu Toader au fost pozitive.

Ministerul Justiției a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanței supreme. Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu 2014 pot depune contestație în anulare și dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.