Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea SUA, la primul test al rachetelor Patriot: O dovadă a dedicării guvernului pentru a avea una dintre cele mai moderne armate din Europa

Inquam Photos / George Calin
sistem rachete patriot romania

Ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, și alți ofițeri de rang înalt au participat, miercuri, 15 noiembrie, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul Capu Midia, județul Constanța.

Exercițiul reprezintă testul inaugural al sistemului de rachete PATRIOT al României, o încununare a mai multor ani de planificare și cooperare dintre România și Statele Unite, transmite Ambasada SUA la București. Sistemul PATRIOT va oferi României nu doar cel mai avansat sistem de apărare aeriană din lume, dar și statutul de lider în apărarea aeriană și antirachetă din alianța NATO, mai notează sursa citată.

„Una dintre cele mai moderne și eficiente armate”

Exercițiul demonstrează capacitatea sistemului sol-aer PATRIOT de a identifica, urmări și neutraliza ținte aeriene. „Acest exercițiu este o dovadă a dedicării guvernului și forțelor armate ale României pentru a avea una dintre cele mai moderne și mai eficiente armate de pe continentul european”, a spus ambasadoarea Kavalec. Ea a menționat că „Tragerea unei rachete din aer este incredibil de dificilă, dar, așa cum arată exercițiul de astăzi, operatorii extrem de dedicați au abilitățile și instrumentele necesare pentru a face exact acest lucru”.

Ambasadoarea a subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite și România și relația puternică de securitate dintre cele două state. Potrivit Ambasadei SUA, exercițiul de astăzi este un exemplu al viziunii comune de pace și stabilitate, iar Guvernul Statelor Unite este aici, pentru a sprijini și a colabora cu România. Ambasadoarea Kavalec a felicitat România pentru investițiile continue în apărarea suveranității sale teritoriale și întărirea Alianței NATO.

„Exercițiul reprezintă investiția continuă a României în securitate și apărare, în regiunea Mării Negre. În timp ce întreaga lume urmărește cum actorii maligni folosesc rachete pentru a teroriza și ataca națiuni pașnice, România oferă o apărare puternică și vigilentă a flancului estic al NATO”, se mai arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.