Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea SUA și Ambasadorul Rusiei, discuții la Washington

capital.ro
sua rusia

Ambasadoarea Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, este așteptată să se întâlnească cu omologul său rus la Washington, DC, a transmis vineri pe Twitter Ambasada SUA la Moscova, informează Rador.

Lynne Tracy și ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, au discutat o serie de probleme bilaterale, inclusiv funcționarea ambasadelor, a precizat ambasada în mesaj. Amândoi ambasadorii se aflau în SUA pentru Conferința anuală a șefilor de misiune, organizată la Departamentul de Stat.

Guvernul rus a impus restricții dure asupra funcționării Ambasadei SUA la Moscova şi a forțat închiderea consulatului SUA din Sankt Petersburg în 2018, ca măsură de retorsiune față de închiderea de către SUA a trei avanposturi rusești în SUA, inclusiv a consulatului său din San Francisco. În decembrie 2020, guvernul SUA a anunțat că își va închide celelalte două consulate din Rusia. Războiul Rusiei în Ucraina și sprijinul acordat de Statele Unite Kievului prin ajutoare și sancțiuni împotriva Moscovei au sporit tensiunile dintre cele două țări.

Luna trecută, de exemplu, SUA au respins acuzațiile "ridicole" ale Rusiei potrivit cărora s-ar afla în spatele unui presupus atac cu drone asupra Kremlinului, în timp ce ministrul adjunct de externe al Moscovei a avertizat că cele două puteri se află pe marginea prăpastiei unui "conflict armat deschis". În martie, un avion rusesc a doborât o dronă americană deasupra Mării Negre - o confruntare care a declanșat o dispută diplomatică și a dus la o cursă pentru recuperarea unor tehnologii extrem de secrete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.