Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea Ucrainei în SUA: 'De la rachete, la atrocităţi, la orice vor încerca ei să facă în Ucraina, nu ne vor frânge voinţa'

blacknews.ro
oksana

Un diplomat ucrainean a subliniat, duminică, importanţa descurajării nucleare, după comentariile preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care a afirmat că nu se angajează să riposteze cu un atac, dacă Rusia va folosi o armă nucleară, anunță RADOR.

"În privinţa răspunsului global, acesta trebuie să fie foarte aspru ... aceasta este, în mod clar, o linie roşie", a declarat ambasadoarea Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. "Pe aceasta este construită întreaga infrastructură de securitate europeană şi globală". "Sper că toată lumea înţelege acest lucru", a adăugat Markarova.

Markarova a insistat că nici măcar o armă nucleară nu va putea reduce voinţa poporului ucrainean de a-şi apăra patria. "Noi în Ucraina rezistăm şi nu vom ceda, indiferent de ce va folosi Federaţia Rusă împotriva noastră", a spus ambasadoarea. "Cred că am dovedit acest lucru. De la rachete, la atrocităţi, la orice vor încerca ei să facă în Ucraina, nu ne vor frânge voinţa. Aşadar că nu are rost ca Federaţia Rusă să folosească orice altceva, pentru că nu ne va opri de la a ne apăra casele."

Totodată, Markarova a reiterat apelul Ucrainei pentru mai multe sisteme de apărare aeriană din partea SUA, pentru a contracara raidurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, adăugând că ţara "se bazează" pe întăriri suplimentare din partea SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.