Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorii R. Moldova și Poloniei, decorați de președintele Iohannis

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis i-a decorat, miercuri, în cadrul unor ceremonii care au avut loc la Palatul Cotroceni pe ambasadorii Republicii Moldova, Iurie Renita, si Poloniei, Marek Szczygiel.

Seful statului le-a acordat celor doi diplomati Ordinul National 'Serviciul Credincios' în grad de Mare Cruce.

Iohannis i-a spus lui Renita ca este o mare bucurie sa-i înmâneze distinctia si i-a urat sa ajunga în postul pe care si-l doreste si sa lucreze în sprijinul Republicii Moldova.

Ambasadorul moldovean si-a exprimat 'profunda recunostinta' pentru înalta distinctie si a afirmat ca la finalul mandatului sau constata ca relatia bilaterala dintre cele doua state este una fara precedent în toate domeniile.

'Cu cinci ani în urma, când am venit la Bucuresti, mi-am propus ca relatia dintre Chisinau si Bucuresti sa devina una cu adevarat frateasca, plina de substanta, cu consistenta si cu proiecte de anvergura care apropie Republica Moldova de România si de UE, deoarece apropierea de România înseamna apropierea de Uniunea Europeana. Cu multa satisfactie, acum, la finalul mandatului constat o relatie generala bilaterala fara precedent sub toate aspectele: politic, diplomatic, comercial, educational, cultural', a spus Renita.

El a multumit României pentru abordarea 'frateasca' fata de R. Moldova, care a parcurs o perioada importanta.

'Este extrem de important ca România s-a implicat de o maniera consistenta si a sprijinit neconditionat parcursul european al R. Moldova si a demarat proiectele energetice de anvergura care vor schimba în bine viitorul Republicii Moldova si viitorul ei european. Cred si sunt sigur ca R. Moldova îsi are locul ei bine meritat în Europa si contributia României la atingerea acestui deziderat major este una esentiala', a declarat diplomatul moldovean.

Seful statului a afirmat, la decorarea ambasadorului polonez, ca este unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre cele doua state.

Marek Szczygiel a multumit pentru distinctie si a precizat ca relatiile dintre Polonia si România sunt în cea mai intensa perioada.

'Cei patru ani petrecuti în România au fost pentru mine si familia mea printre cei mai plini de satisfactii si bucurii. Am fost foarte onorat de reprezentarea în România, într-o tara atât de apropiata cu care avem secole de istorie comuna. Tarile noastre au relatii bilaterale excelente, bazate istorie, valori si aspiratii comune. (...) Relatiile româno-polone sunt astazi în cea mai intensa perioada din ultimul sfert de secol', a afirmat ambasadorul Poloniei.

El a subliniat ca vizita presedintelui Iohannis în Polonia a consolidat relatiile dintre cele doua tari si s-a aratat încrezator ca cele doua state vor juca un rol important în Europa.

Seful statului i-a primit miercuri, cu ocazia prezentarii scrisorilor de acreditare, pe ambasadorii agreati ai Republicii Irak în România, Hussain Taha Hassan Sinjari, Republicii Cipru - Dimitris Hatziargyrou si Republicii Ghana în România, cu resedinta la Praga, Sabah Zita Okaikoi.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.