Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Algeriei la Paris revine la post

France24
Abdelmadjid Tebboune

Ambasadorul Algeriei în Franţa va reveni în zilele următoare la post, la Paris, după ce fusese rechemat în ţară luna trecută, a anunţat vineri preşedinţia franceză într-un comunicat preluat de Reuters.

Agenţia apreciază că decizia indică o remediere a relaţiilor bilaterale.

Comunicatul Palatului Elysee arată că preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune l-a anunţat despre decizie pe omologul său francez, Emmanuel Macron, într-o convorbire telefonică.

Diplomatul fusese rechemat după ce Algeria a acuzat Franţa de organizarea fugii din ţară unei activiste pentru drepturile omului, care fusese arestată în timpul protestelor de stradă din 2019 şi eliberată din închisoare în 2020, sub control judiciar. Conform unor relatări din presa algeriană şi franceză, Amira Bouraoui a reuşit să treacă ilegal în Tunisia, unde a fost reţinută la începutul lui februarie; ulterior i s-a permis să plece în Franţa.

Preşedinţia franceză a afirmat în comunicatul citat de Reuters că "cei doi şefi de stat au discutat condiţiile în care a plecat din Tunisia şi a ajuns în Franţa (...) a unei cetăţene franco-algeriene (...) discuţia a lămurit neînţelegerile", informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.