Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul american, avertizat de guvernul din Zambia după ce a criticat o sentinţă de condamnare a doi homosexuali

gay homosexuali

Ministrul zambian de externe a reacţionat sâmbătă după ce ambasadorul SUA în Zambia a criticat public o decizie a justiţiei acestei ţări prin care doi homosexuali au fost condamnaţi la închisoare, relatează agenţia DPA.

Ministrul Joseph Malanji a declarat la o conferinţă de presă că i-a telefonat ambasadorului Daniel Foote şi i-a transmis acestuia că a făcut comentarii ''incorecte şi inacceptabile''. Şeful diplomaţiei din această ţară africană a adăugat că guvernul de la Lusaka este ''extrem de preocupat'' de decizia ambasadorului american de a critica public o hotărâre judecătorească prin care se aplică legile ţării.

Citeşte şi: VIDEO Imagini absolut ȘOCANTE din vasul în care 14.000 de oi au fost LĂSATE captive vreme de 3 zile de autoritățile române

Ambasadorul SUA a emis în ziua precedentă o declaraţie prin care condamnă decizia Înaltei Curţi din Zambia de a condamna la 15 ani de închisoare doi bărbaţi homosexuali. ''Am fost personal îngrozit să citesc ieri despre condamnarea la 15 ani de închisoare a doi bărbaţi, care au avut o relaţie consensuală care nu a afectat absolut pe nimeni'', a menţionat ambasadorul american în text.

Cei doi au fost condamnaţi în primă instanţă în 2017 pentru ''relaţii sexuale împotriva naturii''. Ei au înaintat recurs, dar instanţa supremă a menţinut sentinţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.