Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Andrei Muraru, despre prezența militarilor americani în România: 'Este ceea ce ne trebuie. Rusia nu este un prieten'

Inquam Photos / George Calin
Andrei Muraru

Ambasadorul român în SUA Andrei Muraru a afirmat că România are nevoie de o prezenţă permanentă a militarilor americani, argumentând că ţara are o ”istorie îndelungată şi traumatizantă” în ceea ce priveşte agresiunea rusă, conform Washington Post.

”Ceea ce avem nevoie este o prezenţă permanentă a militarilor americani”, a declarat Muraru într-un interviu citat de Washington Post, el subliniind totodată că flancul sud-estic al NATO trebuie întărit.

”Aceasta este ceea ce ne trebuie - o prezenţă permanentă - pentru că, aşa cum am văzut în ultimii şapte ani, Rusia nu este un prieten”, a declarat el, conform Washington Post, care invocă declaraţiile sale, într-un material pe tema pregătirilor Occidentului pentru întărirea sistemului de apărare al estului în cazul unei invazii ruseşti în Ucraina.

”Este foarte, foarte clar. România este o ţară cu o istorie îndelungată şi traumatizantă în ceea ce priveşte agresiunea rusă”, mai afirmă diplomatul.

Washington Post mai notează că România, care s-a alăturat NATO în 2004, se simte în mod special expusă şi insistă pentru forţe suplimentare americane pe teritoriul său.

Dintre toate statele NATO, România are cea mai mare frontieră terestră cu Ucraina şi are şi zona de coastă a Mării Negre, care este greu de apărat, mai arată Washington Post, făcând referire şi la faptul că în România se află şi sistemul de apărare antirachetă, care o face să fie o ţintă a furiei Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.