Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul danez de la Teheran a fost rechemat la consultări, în urma unui atentat dejucat în Danemarca

danemarca

Danemarca şi-a rechemat ambasadorul de la Teheran, după ce a dejucat un plan al unui „atac,” pe teritoriul său, contra unor cetăţeni iranieni, ca represalii faţă de un recent atentat sângeros în Iran, relatează AFP, informează News.ro.

”Am hotărât să-l rechem imediat pe ambasadorul danez la Teheran la consultări (...). Danemarca nu poate în niciun fel să tolereze ca indivizi cu legături cu serviciile iraniene de informaţii să urzească atacuri contra unor persoane” pe teritoriul său, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul de Externe Anders Samuelsen.

Potrivit directorului serviciilor daneze de informaţii (PET) Finn Borch Andersen, un norvegian de origine iraniană, arestat la 21 octombrie, pregătea atacuri vizând trei iranieni - dintre care cel puţin unul urma să fie ucis -, suspectaţi că fac parte din Mişcarea Arabă de Luptă pentru Eliberarea Ahvazului.

Teheranul acuză această mişcare separatistă că a participat la un atentat vizând o defilare militară, soldat cu 24 de morţi, la 22 septembrie, la Ahvaz, capitala provinciei iraniene Huzestan, cu populaţie majoritar arabă.

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a denunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, drept ”inacceptabil ca Iranul sau orice alt stat străin să urzească asasinate pe teritoriul danez” şi a anunţat că ”măsuri contra Iranului (urmează să fie) discutate în cadrul Uniunii Europene (UE)”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.