Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Filipinelor în Coreea de Sud a demisionat după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală

pinoyfactsandtrivia.wordpress.com
filipine

Ambasadorul Filipinelor în Coreea de Sud, şi-a prezentat demisia după ce a fost acuzat că ar fi hărţuit sexual o femeie sud-coreeană, la Seul, în luna decembrie, conform unui anunţ al autorităţilor de la Manila, transmite sâmbătă DPA.

O plângere a fost înaintată la Ambasada filipineză de la Seul şi de acolo a fost transmisă autorităţilor din Manila în luna februarie, pe când fostul ambasador se afla în capitala Filipinelor, conform unui comunicat al Ministerului filipinez de Externe, conform agerpres.ro.

Citește și: Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’

Numele ambasadorului nu a fost precizat în comunicat. Conform autorităţilor filipineze acesta şi-a dat demisia la 16 martie, după ce a fost deschisă o anchetă împotriva sa. De asemenea, nu se precizează de ce demisia sa a fost anunţată abia acum.

În prezent, Ambasada statului Filipine de la Seul este condusă de însărcinatul cu afaceri Christian De Jesus.

Conform unui material al agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, care, de asemenea, nu a precizat numele ambasadorului (invocând relaţiile diplomatice cu Filipine), Interpolul l-a inclus pe suspect pe lista fugarilor şi le-a solicitat ţărilor membre să contribuie la localizarea şi arestarea fostului oficial.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc

Ministerul de Externe de la Manila nu a comentat informaţiile că fostul ambasador se ascunde de forţele de ordine.

Ultimul reprezentant diplomatic al Filipinelor în Coreea de Sud este ambasadorul Noe Wong, un fost ofiţer de carieră care a ocupat şi fotoliul de ambasador în Cambodgia în perioada administraţiilor preşedinţilor filipinezi Gloria Arroyo şi Benigno Aquino al III-lea. Absolvent al Academiei Militare filipineze promoţia 1975, Noe Wong a lucrat în Ministerul Apărării în perioada mandatului lui Juan Ponce Enrile, în timpul regimului Marcos, conform publicaţiei filipineze online rappler.com.

Noe Wong a fost numit ambasador în Coreea de Sud în mai 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.