Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul francez homosexual desemnat la Vatican, primit de papa

papa

Papa Francisc l-a primit sâmbata pe ambasadorul homosexual desemnat de Franta sa o reprezinte la Vatican, confirmând refuzul de a-i accepta candidatura, scrie Le Canard Enchaîné în editia de miercuri, în timp ce Palatul Elysee afirma ca asteapta însa 'un raspuns pozitiv si rapid'.

O sursa apropiata de aceasta problema a confirmat pentru AFP întrevederea dintre suveranul pontif si diplomatul Laurent Stefanini, fara sa precizeze continutul convorbirii.

Potrivit saptamânalului satiric francez, care dezvaluise opozitia Sfântului Scaun la numirea lui Laurent Stefanini în postul de ambasador al Frantei la Vatican, papa Francisc l-a primit 'foarte discret' sâmbata pe diplomatul francez, homosexual declarat si catolic convins. Suveranul pontif i-a spus ca 'nu are nimic împotriva lui, dar ca nu a apreciat nici +casatoria pentru toti+ si nici metodele Palatului Elysee, care a încercat sa îi forteze mâna', scrie Le Canard, preluat de AFP.

'Procesul continua', a comunicat marti seara presedintia franceza, care 'spera ca raspunsul sa fie pozitiv si rapid'. 'Laurent Stefanini este singurul candidat numit de presedintele Republicii si de Consiliul de Ministri', arata biroul de comunicare al presedintelui Francois Hollande.

Purtatorul de cuvânt al guvernului francez, Stephane Le Foll, anuntase în 15 aprilie ca alegerea lui Laurent Stefanini ramâne 'propunerea Frantei'.

Parisul si Vaticanul nu cad de acord de trei luni asupra desemnarii noului ambasador al Frantei pe lânga Sfântul Scaun. Numit la începutul lunii ianuarie de catre presedintele Hollande, Laurent Stefanini asteapta de atunci în zadar acreditarea de catre Vatican, lipsa de reactie fiind în acest caz echivalenta cu un refuz.

Laurent Stefanini, 55 de ani, cunoaste bine Vaticanul pentru ca a lucrat ca ministru consilier la ambasada Frantei de pe lânga Sfântul Scaun între 2001 si 2005. Diplomatul francez a fost apoi consilier al ministrului francez al afacerilor externe pe probleme religioase, devenind în 2010 seful protocolului de la Palatul Elysee, în timpul presedintelui Nicolas Sarkozy, si pastrându-si pozitia în timpul mandatului lui Francois Hollande.

Este un catolic fervent, dar nu si-a ascuns homosexualitatea, ducând totusi o viata discreta si nefiind nici casatorit, nici în parteneriat cu cineva.

Mai multe organe de presa sunt de parere ca la originea blocajului se afla papa, care vrea sa sanctioneze astfel guvernul francez pentru legea privind casatoria între homosexuali, votata în 2013.

Potrivit saptamânalului Le Canard Enchaîné, presedintele francez ar cauta în prezent un nou candidat la postul de ambasador la Vatican, presedintia infirmând însa aceasta informatie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.