Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Franţei, primit de Titus Corlăţean - a fost subliniată importanţa strategică a securităţii în zona Mării Negre

RFI.ro
Titus Corlățean

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, l-a primit, marţi, pe ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, Nicolas Warnery, la începutul mandatului său în România, pe agenda întrevederii figurând teme privind agenda bilaterală şi cooperarea multilaterală, în cadrul NATO şi UE.

Corlăţean a salutat relaţiile "excelente" dintre România şi Franţa, atât în plan bilateral, fundamentate pe Parteneriatul strategic reînnoit, cât şi în cadrul diferitelor formate multilaterale. El a asigurat partea franceză că dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre cele două ţări şi, de asemenea, dialogul în cadrul UE şi NATO rămân priorităţi pentru România, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Totodată, Titus Corlăţean a punctat relaţiile de prietenie şi relaţia puternică, bazată pe istorie, cultură şi francofonie, existentă între România şi Franţa.

În ceea ce priveşte provocările de securitate generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a fost subliniată importanţa strategică a securităţii în zona Mării Negre. În acest sens, senatorul Titus Corlăţean a transmis aprecierea pentru contribuţia Franţei la consolidarea Flancului Estic al NATO, prin desfăşurarea de forţe armate pe teritoriul României şi asumarea rolului de naţiune-cadru pentru Grupul de luptă NATO desfăşurat în ţara noastră.

Oficialul român a exprimat, de asemenea, aprecierea pentru sprijinul acordat de Franţa în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen şi la OCDE.

În cadrul întrevederii a fost discutată şi viitoarea vizită în România a Grupului parlamentar de prietenie cu România din cadrul Senatului Francez, la invitaţia senatorului Titus Corlăţean, în calitatea sa de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Franţa din cadrul Senatului României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.