Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Israelului la Chișinău a reacționat după ce Marina Tauber a declarat că 'Maia Sandu, susținută de UE, comite un genocid împotriva evreilor'

Unimedia
Marina Tauber

Ambasadorul Israelului în R. Moldova, Joel Lyon, a venit ieri, 18 iunie, cu un mesaj prin care își exprimă nemulțumirea după comentariile deputatului Partidului Politic Șor Marina Tauber, care a afirmat că „Maia Sandu, susținută de UE, comite un genocid împotriva evreilor”.

Reprezentantul oficial al Israelului la Chișinău solicită, în acest sens, o reacție din partea autorităților de la Chișinău, transmite deschide.md.

Comentariile jignitoare făcute de Marina Tauber, membru al Parlamentului Republicii Moldova și vicepreședinta Partidului Șor, sunt inacceptabile. Folosirea Holocaustului pentru a justifica acuzații false intră sub incidența TheIHRA (Alianța Internațională pentru Comemorarea Holocaustului) a definiției antisemitismului. În calitate de ambasador al Israelului și copil al unui supraviețuitor al Holocaustului condamn aceste comentarii și îndemn Guvernul Republicii Moldova să acționeze împotriva tuturor formelor de denaturare și negare a Holocaustului, mai ales atunci când acestea provin de la reprezentanți ai Parlamentului”, a scris diplomatul pe contul său de Twitter.

Deputatul Marina Tauber a făcut declarația după ce Consiliul European a elaborat documentul prin care propunea ca mai mulți politicieni controversați din Republica Moldova să fie sancționați pentru destabilizarea Republicii Moldova. În listă au fost incluși Ilan Șor, Marina Tauber, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc, Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-ruse, condusă de fostul președinte al țării, socialistul Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.