Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Israelului: Xenofobia şi antisemitismul există; trebuie să îndepărtăm acest întuneric

antisemitism

Ambasadorul Israelului, David Saranga, a declarat luni că trebuie făcute eforturi pentru îndepărtarea xenofobiei şi antisemitismului, atitudini pe care le-a numit "întuneric".

Diplomatul a vorbit în cadrul unui eveniment organizat la reşedinţa sa, care a celebrat aprinderea celei de-a doua lumânări de Hanuka.

"Hanuka, sărbătoarea luminilor, este sărbătoarea în care noi îndepărtăm întunericul. Cred că şi astăzi avem întuneric în lume. Dacă vorbim despre Europa, de exemplu, unde evreii nu pot să meargă pe stradă, fiindcă le e teamă că cineva o să vină şi o să le facă ceva sau când vorbim de alte locuri unde xenofobia şi antisemitismul există, eu cred că ce trebuie să facem este să îndepărtăm acest întuneric", a spus el.

Saranga a adăugat că "situaţia aici în România e diferită".

"Ieri i-am văzut pe preşedintele României, pe prim-ministru, pe vicepremier şi pe preşedintele Camerei Deputaţilor, care au venit la Templu (Templul Coral - n.r.) pentru a onora comunitatea evreiască. Este ceva remarcabil şi dacă vorbim despre Hanuka şi despre această idee de a îndepărta întunericul, asta este ce trebuie să fie făcut", a punctat el.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, a apreciat, de asemenea, evenimentul de duminică, de la începutul sărbătorii.

Citește și: ȘOC în PSD! Încă un LIDER al partidului a fost CONDAMNAT: Judecătorii le-au găsit vinovat pentru ȘANTAJ

"Ieri a fost prima seară de Hanuka şi în Templul Coral am fost onoraţi de vârfurile reprezentative ale autorităţii statului român, a fost o mare bucurie pentru noi", a afirmat Vainer.

Deoarece Hanuka şi Crăciunul au loc, anul acesta, în aceeaşi perioadă, la eveniment, tineri artişti din Corul de copii ai Operei Naţionale Bucureşti au cântat colinde.

Hanuka marchează rededicarea Templului din Ierusalim în urma victoriei revoltei conduse de fraţii Macabei asupra monarhiei seleucide, care încerca să distrugă religia iudaică şi să elenizeze popoarele de sub dominaţia sa.

În fiecare din cele opt seri de Hanuka se aprinde o lumânare într-un sfeşnic - sau lampă specială, numită hanuchia. Aceasta se aprinde odată cu lăsarea nopţii şi este aşezată undeva la vedere - la geam sau în pragul uşii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.