Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Marii Britanii anunță că guvernele sunt depășite: China și Rusia au băgat în trepidații țările UE și nu numai

CursDeGuvernare
andrew noble

Guvernele nu pot răspunde singure la ameninţările cibernetice, ci este nevoie ca toţi cetăţenii să îşi asume rolul pe care îl au în mediul online, a afirmat, marţi, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble. Prezent la conferinţa "Building Blocks of Global Digitalisation: creating trust, deterrence & policy coordination through cyber diplomacy", diplomatul britanic a spus că mediul cibernetic "devine un spaţiu al confruntării diferitelor viziuni despre lume şi diferitelor valori". "State cu intenţii maligne caută să obţină o mai mare suveranitate, care nu respectă graniţele naţionale", a arătat el, dând ca exemplu acţiunile unor ţări precum Rusia şi China.

Citește și: Semnal neașteptat: Stoltenberg cere NATO să țină cont de opoziția Turciei față de aderarea Suediei și Finlandei

În acest sens, ambasadorul Marii Britanii a vorbit despre nevoia de "acţiune colectivă pentru contracararea adversarilor". "Guvernele nu pot răspunde la aceste ameninţări singure. Avem nevoie de ajutor din partea întregii societăţi, anume companii, cercetători, companii care produc tehnologie şi cetăţenii de rând. În Marea Britanie am lansat o directivă în acest sens, orientată către cetăţenii de rând, astfel încât să ne asigurăm că ei îşi cunosc rolul lor individual în ceea ce priveşte apărarea naţională şi nu sunt doar un vector al atacului altcuiva. Fiecare are rolul său în conturarea unui spaţiu cibernetic mai sigur, mai prosper şi mai deschis", a punctat el.

De asemenea, Andrew Noble a evidenţiat nevoia unor reguli de "guvernare" a spaţiului cibernetic.

"Cu cât suntem mai mulţi cu atât suntem mai puternici atunci când vine vorba de tragerea la răspundere a celor vinovaţi de atacuri cibernetice. Este important să conturăm regulile de guvernare comună a lumii digitale. O să avem o abordare incluzivă, care pune la loc de cinste drepturile omului şi contracarează tendinţele autoritare şi care va continua să promoveze cadrul ONU, pentru un comportament responsabil în mediul cibernetic", a mai arătat diplomatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.