Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Moldovei la București avertizează Rusia: 'Poziția noastră cu privire la reglementarea transnistreană rămâne aceeaşi!'

http://nrcu.gov.ua/
Transnistria Ucraina Moldova

Abrogarea decretului privind politica externă a Federaţiei Ruse din anul 2012, în baza căruia era recunoscută suveranitatea Chişinăului în problema Transnistriei, nu anulează tratatul de bază semnat de Republica Moldova şi Federaţia Rusă în noiembrie 2001, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă.

Acesta precizează că, în conformitate cu articolul 1 al respectivului tratat, Rusia s-a angajat să respecte "inviolabilitatea frontierelor, integritatea teritorială, independenţa politică, reglementarea paşnică a diferendelor, neamestecul în treburile interne", a spus oficialul moldovean, relatează Agerpres.

„Poziţia Republicii Moldova cu privire la reglementarea transnistreană rămâne, însă, aceeaşi”

"Desigur, autorităţile Republicii Moldova au luat notă de decizia de abrogare a decretului privind politica externă a Federaţiei Ruse din anul 2012. Înţelegem că urmează aprobarea şi publicarea unei noi concepţii de politică externă a Rusiei, pe care o vom examina cu atenţie la Chişinău. Poziţia Republicii Moldova cu privire la reglementarea transnistreană rămâne, însă, aceeaşi, axată pe reglementarea paşnică, prin mijloace diplomatice şi politice, a conflictului", a afirmat Chirilă.

Diplomatul moldovean a subliniat că ţara sa va continua să solicite Federaţiei Ruse respectarea angajamentelor sale internaţionale de retragere necondiţionată a forţelor sale militare staţionate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.