Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Paul Brummell i-a vizitat pe copiii cu nevoi speciale de la Centrul 'Emanuel' din Suceava

paul brummell

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, s-a aflat în Vinerea Mare la Suceava, unde a vizitat copiii cu nevoi speciale care merg la recuperare la Centrul "Emanuel".

Citeşte şi: Mesaj de ULTIM MOMENT de la Cotroceni: Ce a transmis preşedintele Klaus Iohannis în Sâmbăta Mare

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei FARA, transmis sâmbătă AGERPRES, ambasadorul şi familia sa s-au alăturat pregătirilor pascale din centru. Împreună cu copiii, diplomatul a încondeiat ouă în stil bucovinean, a participat la şedinţe de logopedie şi a interacţionat cu părinţii. Drept mulţumire pentru vizită, copiii i-au oferit un coş cu ouă încondeiate şi un prosop tradiţional.

În anul 2017, conform comunicatului, au beneficiat de servicii de recuperare la Centrul "Emanuel" 103 copii cu dizabilităţi (autism, sindrom Down, afecţiuni neurologice dobândite sau congenitale, para/tetrapareze, scolioze, cifoze, ADHD, tulburări de vorbire). Dintre aceştia, 28 de copii au fost integraţi pentru prima dată în învăţământul de masă sau special.

"Fundaţia face lucruri foarte bune, iar la Centrul "Emanuel" oferă experienţe relevante pentru copiii cu dizabilităţi. Personalul centrului este unul bine pregătit şi îşi aduce contribuţia imensă în recuperarea acestor copii", a afirmat ambasadorul Marii Britanii, citat în comunicat.

Vizita de la Suceava a fost efectuată în contextul campaniei de diplomaţie publică #Britain-InRomania, prin care este celebrată munca ONG-urilor britanice în România, menţionează comunicatul.

De altfel, aceasta nu este prima vizită a diplomatului britanic la programele Fundaţiei FARA. În 2014, chiar la începutul mandatului, el a vizitat Casa de tip familial "Sf. Gabriel" din Popeşti Leordeni, unde locuiesc 11 copii fără părinţi. De asemenea, l-a însoţit în 2016 pe prinţul Charles al Marii Britanii, patronul regal al Fundaţiei FARA, când acesta a vizitat programele din Popeşti Leordeni, se mai arată în comunicat.

Fundaţia FARA este înregistrată şi acreditată atât în Marea Britanie, cât şi în România şi desfăşoară anual, prin cele 14 proiecte ale sale, activităţi de protecţie socială pentru peste 500 de copii şi tineri (parte dintre ei cu dizabilităţi) care nu se află în grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilităţi materiale. Ambasadorii fundaţiei sunt ASR Prinţul de Wales şi soprana Felicia Filip.

Programele Fundaţiei FARA sunt: case de tip familial pentru copii care nu se află, permanent sau temporar, în grija părinţilor (la Suceava şi Popeşti-Leordeni), centre de zi de recuperare pentru copii cu nevoi speciale (Suceava), programe de eradicare a sărăciei prin educaţie, desfăşurate în satele judeţului Suceava, centre de tranzit tip Foyer pentru tineri în dificultate (Satu Mare, Popeşti-Leordeni, Suceava), precum şi locuinţe protejate pentru tineri cu dizabilităţi (Suceava).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.