Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul R. Moldova la Bucureşti: 'Principalul instigator este Ilan Șor'

Agora
Ilan Sor

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, afirmă că autorităţile moldoveneşti speră ca în cursul acestui an aşa-numiţii oligarhi care încearcă destabilizarea ţării să fie puşi pe ”lista neagră” a Uniunii Europene, conform news.ro.

”Să ne aducem aminte că în toamnă am avut de o amploare mai mare decât le avem acum şi am reuşit să facem faţă. De această dată sunt mai violenţi, dar şi forţele noastre de ordine sunt pregătite şi instruite să facă faţă unor astfel de provocări. Suntem mult mai bine pregătiţi decât eram acum un an şi nu vom fi luaţi prin surprindere, indiferent de unde va veni această provocare”, a afirmat Victor Chirilă, vineri seară, la Euronews România.

Ambasadorul a explicat că autorităţile moldoveneşti ştiu ”foarte bine” de unde vin provocările la adresa puterii de la Chişinău.

”Ştim cine este instigatorul, organizatorul principal al acestor proteste, domnul Şor care se află în Israel şi extrădarea căruia a fost solicitată şi autorităţile din Israel analizează această solicitare, înţeleg că nimic nu este imposibil. Ne dăm seama că procedurile de extrădare vor fi mai dificile, dar noi vom insista”, a adăugat Victor Chirilă.

Lupta cu oligarhii

El a mai afirmat că autorităţile de la Chisinău îşi doresc ca oligarhii implicaţi în acte de corupţie şi acţiuni de destabilizare a ordinii democratice din ţară să fie sancţionaţi.

”Suntem în discuţii şi cu Bruxellesul şi cu statele membre pentru a-i sancţiona, a-i pune pe lista neagră şi în interiorul Uniunii Europene pe Plahotniuc şi pe Şor şi pe alţi oligarhi. (...) Urmează un proces de reflecţie, sperăm foarte mult ca acest proces de reflecţie să dureze cât mai puţin astfel încât să avem pe parcursul anului acesta, de ce nu până la sfârşitul acestui an, o decizie prin care aceşti oligarhi care contribuie la destabilizarea ordinii din Republica Moldova în complicitate directă sau indirectă cu Federaţia Rusă să fie sancţionaţi, puşi pe lista neagră, conturile lor bancare să fie blocate”, a adăugat ambasadorul Victor Chirilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.