Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în Austria, declarații neașteptate: culisele respingerii aderării României la spațiul Schengen

hurezeanu emil

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, explică faptul că relațiile dintre România și Austria erau foarte bune, înainte de respingerea aderării la spațiul Schengen. El a precizat că la nivelul Ministerului de Interne, responsabilii din cele două state au avut multe întâlniri și o colaborare foarte bună, de aceea se întreabă cum a fost luată această decizie a Austriei, în condițiile în care detaliile tehnice erau deja convenite.

"Relațiile dintre cele două ministere de Interne au fost întotdeauna foarte bune, foarte cordiale. Mă întreb dacă Ministerul Austriac de Interne avea relații mai susținute cu un alt partener din spațiul Schengen, nu din afara spațiului Schengen. Responsabilii diverselor domenii din Ministerul de Interne, din Poliția de Frontieră se vizitau. Au fost conferințe de presă comune la care au vrut neapărat să fie de față și cei doi miniștri atunci când, prin concursul părții române, al Poliției Române de Frontieră, au fost descoperite călăuze și așa mai departe. Șeful Schengen din Ministerul de Interne al României a fost decorat cu unele dintre cele mai mari decorații de către președintele Republicii Austria, în prezența înalților demnitari din Austria."

Hurezeanu a explicat că ”rana a fost deja inflamată”, iar acum se caută o cicatrizare pe căi diplomatice.

"Da. Aparatul președintelui și aparatul ministrului de Externe. Știu foarte bine care sunt pașii și cum trebuie reglate toate acestea. Mica mea contribuție ar putea fi ca, dincolo de aparatul diplomatic sau din ministerele de Interne - că oricum se vor întâlni și experții din cele două ministere... Eu însumi am o întâlnire programată cu ministrul de Interne, cu primul adjunct al ministrului de Externe în următoarele 10 zile.

Deci cu asta ne ocupăm, asta trebuie făcut. Rana a fost inflamată, după aceea pansată și încet, încet, trebuie să găsim soluții de cicatrizare."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.