Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în Spania, întrevedere cu primarul oraşului Malaga - Discuţii despre comunitatea românească din Spania şi posibilităţile de colaborare

Facebook
Fermieri Spania

Ambasadorului României în Spania George Bologan a avut o întâlnire cu primarul oraşului Malaga Francisco de la Torre. Întrevederea a fost o oportunitate pentru a cunoaşte bunele practici şi viziunea care au stat la baza dezvoltării accelerate a uneia dintre cele mai atractive localităţi din Spania, pol al noilor transformări din industria digitală şi de cercetare ştiinţifică, transmite MAE, potrivit news.ro.

„Dialogul purtat într-un cadru extrem de cordial la data de 10 noiembrie 2023, în biroul primului cetăţean din Malaga, a permis o bogată diversitate tematică şi plăcuta surpriză de a interacţiona cu un model de om politic care încearcă să se identifice cu aşteptările comunităţii, lucrând în sensul acesta cu un mod pragmatic de a vedea lucrurile, cu tact, coerenţă şi chiar smerenie, oferind încredere prin exemplul faptelor şi şansa multor tineri de a se afirma în industriile creative”, mai arată comunicatul de presă al MAE.

Comunitatea românească a fost menţionată în mai multe momente pe parcursul întâlnirii, fiind apreciată pentru rolul său în viaţa socială şi economică a urbei. Au fost analizate posibilităţile de colaborare cu universităţi din România, consolidarea legăturilor şi a modului de coordonare între Ambasadă-Primărie şi Consulatul onorific reprezentat de dl. José Luis Ramos., conform sursei citate.

Malaga a fost fondată de fenicieni în jurul anului 1.000 î.Hr. În ultimii 20 de ani a cunoscut o evoluţie de referinţă, devenind o destinaţie captivantă datorită bunei administraţii. România participă la numeroase evenimente culturale de anvergură organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român sub patronajul Ambasadei.

Printre personalităţile care au ridicat prestigiul oraşului se numără Pablo Picasso, Antonio Canovas, Antonio Banderas. Contactele ambasadorului cu reprezentanţii autorităţilor locale au ca scop o bună cunoaştere a realităţilor teritoriale, identificarea proiectelor de colaborare existente dintre România şi Spania, a vitalizării şi a diversificării acestora, întreţinând astfel dinamismul şi interesul relaţiilor dintre cele două state, comunitatea românească fiind mereu menţionată ca un pivot al acestei legături privilegiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.