Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în SUA, opulență și lux greu de imaginat: vilă cu 46 de camere și 8 băi

Andrei Muraru

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, trăiește într-un lux greu de imaginat, pe banii românilor. Acesta și-a schimbat reședința, iar acum locuiește într-o vilă cu 46 de camere și 8 băi pentru care statul român plătește o chirie lunară de 21.000 de dolari.

Andrei Muraru a fost timp de 7 ani consilierul președintelui Klaus Iohannis, înainte de a fi numit în 2021 ambasador al României în Statele Unite ale Americii. De numele său se leagă, însă, numeroase controverse. Anul trecut, Muraru și-a schimbat locuința de serviciu și s-a mutat într-o reședință de lux din Washington, cu 46 de camere și 8 băi. Potrivit Washington Post, chiria ajunge aici la 21.000 de dolari pe lună.

În reședința veche de aproape 90 de ani a locuit și reprezentantul diplomatic al Iranului în Statele Unite, Ardeshir Zahedi, cunoscut pentru petrecerile grandioase pe care le dădea în clădire.

Iar aceasta nu este singura risipă pe care presa a semnalat-o de-a lungul vremii. Ambasada României, sub semnătura lui Andrei Muraru, plătește pentru consiliere 50 de mii de dolari lunar unei firme americane. Este vorba despre una dintre cele mai mari case de avocatură din lume, Arnold & Porter. Aceasta oferă sprijin în ″implementarea agendei″ misiunii diplomatice românești la Washington. Iar la această sumă uriașă se adaugă și onorariile avocaților sau consultanților firmei.

De asemenea, ambasada României la Washington rambursează firmei de avocatură costurile de transport, cazare, masă sau expedieri poștale apărute în activitatea lor în folosul clientului român, potrivit profit.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.