Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în SUA trăiește ca un boier pe banii statului: s-a mutat într-o clădire de lux, cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină (presă)

Radu Pop
www.facebook.com
andrei muraru joe biden

Ambasadorul României în SUA și-a mutat reședința într-o clădire de lux din Washington. Imobilul cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină, amplasat pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați pe celebrul Embassy Row, are o istorie spectaculoasă, informează în exclusivitate jurnaliștii de la Presshub.ro. Chiria este de 21.000 de dolari pe lună, potrivit sursei citate.

Sursa citată a cerut Ministerului de Externe să explice care au fost motivele pentru care ambasadorul României în SUA și-a schimbat reședința. „Fosta reședință (situată la adresa 2500 30th Street Washington DC, 20008) a fost închiriată în anul 1994 de la Departamentul de Stat al SUA. În cei 28 de ani în care imobilul a fost utilizat ca reședință oficială a ambasadorilor României în SUA, proprietarul/administratorul nu a realizat lucrări de reparații și reamenajare a interiorului imobilului (cu excepția unor intervenții de urgență urmare a unor evenimente neprevăzute precum inundații), inclusiv a curții. Astfel, clădirea necesita o reabilitare amplă care să cuprindă reparații capitale, renovare și igienizare”, se arată într-un răspuns al MAE.

Chiria pentru fosta reședintă a fost de 13.150 USD/lună, a precizat Ministerul de Externe.

Reședința actuală este închiriată de la Departamentul de Stat al SUA și costă cu aproape 8.000 de dolari pe lună mai mult.

MAE afirmă că diferența ar veni din faptul că prețul vechii reședințe a fost mai mic din cauza stării tehnice.

În schimb, Ministerul de Externe transmite că a negociat la sânge noua chirie.

„În urma analizei de piață (amplasamentul, funcționalitatea, generozitatea și diversitatea spațiilor de reprezentare și protocol, prețul zonei, rezonanța istorică a casei etc.) prețul negociat a ajuns la 21.000 USD/lună, cu aproape 30% mai mic față de prețul solicitat inițial de Departamentul de Stat”, arată MAE, pentru sursa citată.

Locația în care trăiește ambasadorul are și o istorie interesantă, despre care jurnaliștii scriu pe larg: în anii 1960 și 1970 a fost locuința reprezentantului diplomatic al Iranului în Statele Unite (mai multe pe Presshub.ro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.