Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei în Finlanda a fost convocat la minister, unde i s-a semnalat îngrijorarea cu privire la bruierea semnalelor GPS

GPS rusia

Ambasadorul rus în Finlanda Pavel Kuzneţov a fost convocat luni la ministerul finlandez de Externe, unde i-a s-a transmis ”îngrijorarea” autorităţilor de la Helsinki ”cu privire la bruierea semnalului GPS” în timpul amplelor jocuri de război NATO Trident Juncture în Norvegia şi ”riscul la adresa securităţii pe care le antrenează”, relatează The Associated Press, potrivit News.ro.

Ministerul finlandez a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că în urma acestei convocări Helsinki ”aşteaptă noi informaţii de la Rusia şi un comportament responsabil”.

Norvegia a acuzat săptămâna trecută forţe ruse staţionate în Peninsula arctică Kola că au bruiat semnale de localizare prin GPS în timpul exerciţiului militar NATO, care s-a desfăşurat în perioada 25 octombrie-7 noiembrie.

Militari din 31 de ţări au particpat la exerciţiile Alianşei Nord-Atlantice, inclusiv Finlanda şi Suedia, care nu fac parte din blocul militar.

Finlanda a anunţat ulterior că bruierea semnalului nu este un lucru ieşit din comun şi că asemenea incidentr au mai avut loc.

Această bruiere a semnalului GPS pare că nu a cauzat accidente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.